Annons

Daniel Lindström
Cafés modechef Daniel Lindström skriver om trender och nyheter i modevärlden.

Annons
 

Paris herrmodevecka: Kendall Jenner och Michael Jacksons dotter på Givenchy

I torsdags handlade allt om Louis Vuitton, i dag var Givenchys visning den stora händelsen på Paris herrmodevecka.
Men vi börjar med mina anteckningar från dagen:

+ Start för mig redan 06.30 i Marais där nya löparmärket Satisfy Running arrangerade ett 10 kilometer långt träningspass runt delar av Seine. Det var fruktansvärt kallt och mörkt men ändå underbart att springa mitt i Paris när gatorna är tomma.

+ Jag besökte Louis Vuittons showroom som var packat med folk som ville titta närmare på Supreme-samarbetet. Här syntes bland annat Hiroshi Fujiwara (”the godfather of streetwear”) och Virgil Abloh. Mina favoriter är denimöverdelarna och de svarta läderaccessoarerna med Supreme-loggan mer diskret ton-i-ton.

+ I J.W. Andersons showroom fick jag min Loewe-book signerad av Jonathan själv. Tack!

+ Maison Margiela presenterade en mängd fina långa, dressade ytterrockar.

+ Hann med ett besök på The Broken Arm, här säljs till exempel Balenciagas herrkollektion vilken annars är ganska svår att hitta.

+ Jag besökte Eytys showroom och tittade på nya skomodellen ”Angel”. Återkommer senare om alla nyheter i Eytys höstsortiment.

+ Givenchy-visningen var mäktig. Lokalen, Bibliothèque nationale de France, ramade in en presentation som handlade återigen mycket om designern Riccardo Tiscis fascination för USA. Här syntes mycket färg och stjärnor och ränder. Tisci visade även några utgångar av haute couture med modeller som Kendall Jenner och Bella Hadid.
På front row: Michael Jacksons dotter Paris, 18, Ben Gorham och Bobby Gillespie från Primal Scream.
Och, inte att förglömma, världens högst rankade DJ – Dixon – spelade live vid catwalken.

+ Grattis sympatiska franska A.P.C. – 30 år!

paris25

Kendall Jenner på catwalk för Givenchy.

paris24

Kendall Jenner i Paris tidigare under dagen.

paris23

Michael Jacksons dotter Paris Jackson på Givenchy.

paris26

Lyxig duffel i Givenchys höstkollektion.

paris210

Primals Screams Bobby Gillespie backstage med Givenchys designer Riccardo Tisci.

paris28

I Louis Vuittons showroom.

paris27

Louis Vuitton och Supreme.

paris21

Maison Margiela hösten 2017.

p22

Eytys nya modell ”Angel”.

paris22

A.P.C. 30 år! Firar med en fin fårskinnsjacka.

sat

Löpning tidigt på morgonen med Satisfy Running.

Dela
Tweeta
 

Annons
 

Herrmodevecka i Paris: Alla tiders designsamarbete

Kim Jones, nyligen belönad med Cafés Stora Modepris, stal all uppmärksamhet den andra dagen av Paris herrmodevecka. Louis Vuittons samarbete med skateboardmärket Supreme är kanske det mest omtalade i modehistorien – redan samma dag.

+ Min dag började tidigt. Flyg 07.15 till Paris i sällskap med bland annat pr-mannen Fredrik Robertsson (kolla in hans outfit från ELLE-galan). Vi möttes av ett iskallt Paris och man insåg snabbt att det ligger helt fel plagg nedpackade i resväskan. Här krävs dunjacka.

+ Första stoppet: Spanska lyxhuset Loewes showroom vid Saint Sulpice där designstjärnan Jonathan Anderson själv presenterade kollektionen. Jag bad honom signera en ny Loewe-bok åt mig vilket han lovade att göra men försvann sedan i ett ögonblick ut genom en bakdörr på kontoret.

+ Åt lunch på ett café vid Colette där en cappuchino kostade 7 euro.

+ Louis Vuitton i Palais Royale. Finns så mycket att säga om detta. Jag satt front row. (Tack!) David Beckham var där. Kate Moss var där. Usher var där. Och Ben Gorham från Byredo. Och Travis Scott och massa andra kändisar. Hela modevärlden typ och det kändes att det var veckans, kanske hela säsongens, största och viktigaste herrvisning.

+ Mest publicitet lär den också få efter att Kim Jones presenterade det redan tokhypade och sedan länge omtalade samarbetet med Supreme.

+ Backstage frågade jag pressfolket från Louis Vuitton om det var någon efterfest i kväll. ”Det blir en listen intim tillställning för att Kim ska fira Kate Moss födelsedag.” ”Låter trevligt. Är jag bjuden?” ”Det får du fråga Kate om.”

+ Jag gick istället vidare till svenska institutet i Marais för att träffa Jockum Hallin och kolla på Our Legacys höstkollektion ”Praise”. Stilen är en slags dressad storstadscowboy med boots, vida byxor och boxiga skjortor. Superfint!

+ CMMN valde att inte visa sin kollektion i London i år utan gjorde en enklare presentation i ett showroom i dag. Bland plaggen märkets en fantastisk skinnjacka med pälsfoder.

+ Dries van Noten: Dubbelknäppta kostymer i stor passform som påminde om Balenciaga i går. Känns som det nya sättet att klä sig dressat.

p2

Svenska modellen William (Nisch Management) i Loewes showroom.

p1

Kate Moss och David Beckham på Louis Vuitton.

p8

Travis Scott har såklart redan de eftertraktade prylarna från Louis Vuitton/Supreme.

p9

Louis Vuitton i samarbete med Supreme hösten 2017.

p3

Jag i Palais Royale efter Louis Vuitton-visningen.

p5

Christopher Nying och Jockum Hallin från Our Legacy på svenska institutet i Paris.

p7

Our Legacy hösten 2017.

p4

Emma Hedlund och Saif Bakir från CMMN.

p13

Skinnjacka från CMMN.

p10

Den nya dressade looken enligt Dries van Noten.

Dela
Tweeta
 
Annons

Laddar