Annons

Daniel Lindström
Cafés modechef Daniel Lindström skriver om trender och nyheter i modevärlden.

Annons
 

Zlatan tackar Café för Årets doft-priset

MANCHESTER, ENGLAND. Zlatan Ibrahimovic är på ett strålande humör när Café träffar honom på en exklusiv träningsanläggning strax utanför stadens centrum. Han är på plats för att presentera sina dofter för brittisk press, bland annat GQ och Esquire.

I slutet av förra året tilldelades Zlatan Ibrahimovic Parfums Cafés Stora Modepris i kategorin Året Doft. Motiveringen löd:

”Zlatans första doftserie 2015 blev en av de största försäljningssuccérna hittills i Skandinavien. I år följde han upp debuten med en till fullträff  Suprême – fräsch, sportig och elegant maskulin på ett oemotståndligt sätt.”

– Jag är väldigt glad för Cafés pris, stort tack till redaktionen som utsett Suprême till årets allra bästa doft. Jag och mitt duktiga team har jobbat hårt med mina parfymer, nu får vi ytterligare ett bevis på att vår produkt är riktigt bra, säger Zlatan.

Suprême har beskrivits som Zlatans ”lediga” doft.

– Det är doften av livet och friheten utanför fotbollsplanen. Och nu en vinnardoft, skrattar Zlatan.

Se klippet här!

Dela
Tweeta
 

Annons
 

Zlatans dofter erövrar Storbritannien

Han har redan gjort 26 mål i Manchester United och blivit älskad av Premier League-publiken.
Men Zlatan Ibrahimovic gör succé även utanför fotbollsplanen. Hans två dofter, Zlatan och Supreme, har blivit en stor försäljningsframgång i Storbritannien.

Mankind, den ledande onlinebutiken för manlig doft och hudvård, säljer Zlatans dofter extremt bra sedan de lanserades i november förra året.

– Det har blivit ett enormt buzz kring honom i hela England och det märks såklart på försäljningen, säger svensken Erik Wide, trading manager på Mankind.

På kort tid har Zlatan-parfymerna blivit en av sajtens bästsäljare, i hård konkurrens med stora varumärken som Calvin Klein och Paco Rabanne.

– Den stora utmaningen att sälja parfym online är att kunden inte vet hur produkten doftar om man inte använt den tidigare. Då är det viktigt med ett starkt varumärke och en bra story kring doften. I Zlatans fall uppfylls båda, fortsätter Erik Wide.

Café träffade Zlatan Ibrahimovic på en country club utanför Manchester i dag där han mötte brittiska pressen. Den svenska fotbollsstjärnan var på ett strålande humör och när magasinet GQ bad om en filmsnutt och hälsning till sina läsare sa Zlatan:

– Bara om ni sätter mig på omslaget. Titta på Café!

Han skrattade brett och spelade sedan in den korta mobilfilmen för tidningens groomingredaktör Carlotta Constant.

Varför säljer Zlatans dofter så bra här i England?

– Därför att vanliga killar gillar honom så mycket. Han är cool, avslappnad och verkar inte bry sig så mycket om vad folk tycker och tänker. Han är så himla självsäker och tror på sitt eget brand, ungefär som Kanye West, och det är en stor fördel i en bransch som annars är ganska tuff att vara nykomling i, förklarar Carlotta Constant.

Och fortsätter:

– Killar i England, speciellt fotbollsfansen, är lite efter när det kommer till hudvård och parfym. Så när en fotbollsspelare som Zlatan, som de avgudar, använder och marknadsför dessa produkter, ökar försäljningen kraftigt och medvetenheten kring grooming blir större.

Zlatan Ibrahimovic med sin Supreme-doft i Manchester i dag.

Dela
Tweeta
 
Annons

Laddar