Annons
Annons
Övrigt | Publicerad 05 juli 2015 10.14

Jag cyklar en procent av Tour de France

Den här helgen inleds den 102:a upplagen av anrika cykeltävlingen Tour de France. Loppet är 3344 km långt och körs under 21 dagar.
Jag fick i uppgift av Sony att cykla en procent av distansen, det vill säga 33.44 kilometer, för att se om jag kunde komma upp i tävlingscyklisternas tempo (cirka 40 km/h).
Utmaningen skedde på Djurgården för två veckor sedan och jag cyklade på en handbyggd så kallad cyclo cross som Sony tagit fram tillsammans med Themocracy och Rossignoli i Milano.

Jag hade aldrig cyklat på det här sättet tidigare och är ganska nöjd med resultatet (som ni kan se här) men det var betydligt jobbigare än jag trott. Framför allt tog låren slut efter två mil och sista delen blev riktigt plågsam.
Filmen är dokumenterad med Action Cam från Sony.

sony1

sony2

Gilla Café på facebook

Annons
Övrigt | Publicerad 24 juni 2015 11.45

Det bästa från Milanos herrmodevecka

Herrmodeveckan i Milano är den viktigaste för nya trender.
Här är min lista över det mest minnesvärda som hände i helgen.

mil3

1) Den nya Gucci-mannen
Jag har bevakat den internationella modebranschen i 15 år men aldrig upplevt något liknande. Guccis nya designer Alessandro Michele genomför nu en varumärkestransformering av sällan skådat slag.
Glöm Gucci som det sett ut tidigare. Glöm jet set-imagen. Michele suddar ut gränserna mellan manligt och kvinnligt med kläder för en ny generation.
Visningen i Milano var förlagd till en industrihangar utanför stan istället för lyxiga Sheraton Hotel på Piazza Oberdan. Kommer män då att vilja bära utsvängda byxor och silkesblusar? Det får framtiden utvisa. Jag kan bara konstatera att det mest spännande som hänt sedan Hedi Slimane.

mil10

2) Tod’s på Villa Necchi
Veckans härligaste presentation. Italienska Tod’s visade sin vårkollektion – både kläder och skor – på Villa Necchi, en oas i Milanos citykärna och en destination för arkitekturintresserade.

mil8

3) Lucky Blue är modellen
Modellvärlden har fått sin första internetstjärna på herrsidan. Modellen Lucky Blue, en 16-årig mormon född i Utah, USA, har över en miljon followers på Instagram och skapar kaos utanför varje visning han går. Han kallas för ”The Justin Bieber of modeling” och syns redan i mängder av reklamkampanjer, bland annat för H&M.

mil4

4) Fondazione Prada
Pradafamiljens nya konstmuseum vid Largo Isarco är styrkedemonstration designad av Rem Koolhas. Här kan du titta på antika skulpturer, Damien Hirst-verk eller se Roman Polanskis nya film. Vill du ha något att äta eller dricka har Wes Anderson inrett ett turkosfärgat café med flipperspel.

mil6

5) Bottega Venetas sportiga look
Hikingboots och stora huvtröjor – lyxiga Bottega Veneta stod för veckans sportigaste look.

mil2

6) Håret växer ut
Trendspaning för herrfrisyrer: Det ska vara långt hår sommaren 2016. Bara att sluta klippa från och med nu.

mil5

7) Sia på Calvin Kleins efterfest
Den hemliga australiska sångerskan Sia uppträdde på Calvin Kleins efterfest med hitlåtarna “Chandelier,” “Elastic Heart” och “Big Girls Cry”. Naturligtvis visade hon aldrig ansiktet.

mil9

8) Ralph Laurens snygga stil
Det är få varumärken som gör lika snygga presentationer som Ralph Lauren. I Milano visade de upp vårens kollektion av den exklusiva Purple Label-kollektionen och det är svårt att tänka sig traditionella herrkäder snyggare än så här.

mil7

9) Vita sneakers
Vad har världens viktigare inköpare och modejournalister på fötterna just nu? Svar: Vita sneakers, allra helst Adidas Stan Smith.

Guests at the Giorgio Armani fashion show during Milan Men's Fashion Week for Spring/Summer 2016

10) Robert de Niro på Armani
Veckans mest oväntade celebritet: Robert de Niro dök plötsligt upp på Giorgio Armanis visning. Han såg ut att passa väldigt bra i den italienska designerns kläder.

Gilla Café på facebook

Annons
Övrigt | Publicerad 18 juni 2015 13.21

Nu lanseras Kanye Wests andra sko för Adidas

Jag var på plats i New York i februari och såg den minst sagt spektakulära visningen av Kanye Wests klädkollektion – Yeezy Season 1 – i samarbete med Adidas Orginals.
Dagen efter släpptes den första skon, Yeezy Boost 750, och det blev kaos och kravaller i de få butiker som sålde den.
Nästa lördag, den 27:e juni, släpps den andra skomodellen, Yeezy Boost 350, som jag tycker är väldigt fin.
Ovandelen i stickad Primeknit-teknik och den nätta formen gör att skon känns helt rätt till den samtida modebilden av dressad sportstil.
Yeezy Boost 350 kommer finnas till försäljning i begränsad upplaga hos Sneakersnstuff, Tres Bien, C Store, Aplace, Nitty Gritty och adidas.se.
Pris: 1 995 kronor.

kanye2

Adidas Originals Yeezy Boost 350.

kanye1

Gilla Café på facebook