Annons
Daniel Lindström
Cafés modechef Daniel Lindström skriver om trender och nyheter i modevärlden.

Annons

Fem lyxigaste nyheterna från Ralph Lauren

Daniel Lindström
Dela
Tweeta
Annons

Ralph Laurens kontor och showroom i Milano är en palatsliknande byggnad på Via San Barnaba som är så pampigt att det skulle kunna fungera som boning åt både kungligheter och presidenter.
Varumärket presenterade sin allra lyxigaste kollektion – Purple Label – här i går. En slags amerikansk maktdemonstration i den italienska modehuvudstaden med influgna toppmodeller och de mest eleganta herrkläder man kan tänka sig.
Nedan är fem nyckelplagg från visningen.

null

1) Päls
Flickfavoriten och sociala medier-fenomenet Lucky Blue Smith i en päls gjord för den kargaste av vintrar. Under detta en kashmirpolo så att det är omöjligt att frysa.

rlny1

2) Smoking
Festplaggen spelar alltid en central roll i Purple Label-kollektionen vilket de ständigt kommunicerar ut i sina reklamkampanjer. Till hösten finns flera modeller att tillgå, bland annat med brodyr.

null

3) Skidkläder
Det har funnits funktionskläder i den här kollektionen tidigare men aldrig så tekniskt avancerade som till hösten. Plaggen i soft shell kompletteras med (riktiga) skidor och hjälmar med skinndetaljer.

rlny2

4) Fransjackan
Ralph Laurens lyxiga variant av denna nya catwalkfavorit är krämfärgad och modellen en slags hybrid mellan jacka och skjorta.

rl3ny

5) Rutig blazer
Kostymprogrammet går i bruna toner och gärna ett tyg med ruta. Här en dubbelknäppt kostym som brutits upp med en ljusare byxa i ull.

null

Ralph Laurens pampiga presentation av Purple Label i Milano.

 

Annons
Dela
Tweeta
Annons

Laddar