Daniel Lindström

Daniel Lindström

Daniel Lindström

Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

10 höjdpunkter från Guccis banbrytande visning

Publicerad 2016-01-19 16:52 | Uppdaterad 2016-02-20 11:26  | Lästid: 3 minuter | Daniel Lindström

Inget varumärke i modevärlden har varit mer uppmärksammat under året än italienska Gucci. I januari 2015 presenterade den nya chefsdesignern Alessandro Michele en helt ny riktning för det anrika läderhuset – yngre, coolare och gränsöverskridande mellan kön.
I fredags vann Michele pris på ELLE-Galan som ”Årets internationella designer” och i går visade han sin nya höstkollektion i Milano.

Nedan är 10 höjdpunkter från gårdagens stora catwalkvisning.

gu1

Final på Guccis visning av höstkollektionen 2016.

gu2

1) Väskorna
Blommor och bin broderat på Guccis klassiska mönster, grundaren Guccio Guccis initialer, från 1960-talet. Denna tote bag kommer med all säkerhet att bli en storsäljare.

gu10

2) 70-talshyllningen
Alessandro Michele är född 1972 och starkt influerad av modet som präglade hans barndom. Nya Gucci har ett starkt retro-uttryck, inte minst i klädernas färgkombinationer och stylingen av modellernas frisyrer.

gu3

3) Skorna
Det finns mängder av roliga skor i Guccis nya herrsortiment – från tofflor med kängurupäls till loafers med högre klack. denna broderade sneaker är en favorit i nya kollektionen (ute i augusti).

gu11

4) Kändisarna
Gucci har plockat in nya ansikten till front row. I Milano i går syntes den amerikanske sångaren Garett Borns (BØRNS), den koreanske artisten Jung Yong Hwa and skådespelaren Kai (Nick) Wang från Kina.

gu6

5) Snobben-tröjan
Som om vi inte gillade den här kollektionen tillräckligt mycket redan.

gu5

6) Hyllningen till Bowie
Att Alessandro Michele skulle uppmärksamma den bortgångne stilikonen var ingen större överraskning.

guny

7) Scenbygget
En nedlagd tåghall i ett industriområde i utkanten av Milano. Inklädd i en enorm röd heltäckningsmatta och dekor som påminde om ett gammalt hotell. Denna filmiska (The Shining!) set design förstärkte verkligen helhetsupplevelsen.

gu7

8) Jackorna
Den här kollektionen innehåller en mängd snygga jackor som kommer att bli åtråvärda samlarobjekt för fashionistas världen över. Denna broderade denimjacka med pälsfoder är fantastisk.

gucci8

9) Alessandro Michele tackar fansen i Sverige
Jag fick äran att överlämna ELLE:s fina pris som ”Årets internationella designer”.

gu9

10) Hari Nef på catwalken
Den amerikanska transpofilen Hari Nef, som bland annat synts i reklamkampanjer för svenska & Other Stories gjorde succé på catwalken som modell samtidigt som hon tog över Guccis Snapchatkonto.

Dela på Facebook
Tweeta