Daniel Lindström

Daniel Lindström

Daniel Lindström

Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

10 höjdpunkter från Paris herrmodevecka

Daniel Lindström  |  Publicerad 2016-01-25 10:02  |  Lästid: 4 minuter

Paris herrmodevecka är slut efter fem intensiva dagar. Här är listar jag 10 höjdpunkter från veckan som får mig att se fram emot kommande höst.

pt1
pt12

1) Raf Simons
Rafs första visning sedan hans exit från Dior markerade även egna märkets 20-årsjubileum.
Kollektionen, inspirerad av bland annat tv-serien Twin Peaks och filmen The Breakfast Club, bestod av mängder av fina, skräddade ytterrockar men mest uppmärksammade var såklart de XXXXL-stora dunjackorna och V-ringade varsity-tröjorna.

Backstage at Balmain Men's RTW Fall 2016

2) Supermodellerna på Balmain
Alessandra Ambrosio, Isabeli Fontana, Lily Donaldson, Jim Kortajarena, Lucky Blue Smith och Sean O´Prey. Balmains designer samlade världens dyraste modeller på sin catwalk. Kläderna, broderade i glänsande guldfärg, skimrade lika mycket som väggarna på Hotel Potocki.

pt2

3) Acne Studios skepparrock
Av alla nya höstplagg jag sett under de här två veckorna – i London, Milano och Köpenhamn – är detta det jag själv helst skulle vilja bära.
I går gick jag tillbaka till Acne Studios showroom i Marais för att pröva den här fantastiska skepparrocken. Perfekt passform, matig tung ull och ett uttryck som är både elegant och modernt.

pt4

4) Dries Van Noten på Operan
Under herrmodeveckan i Paris får man uppleva de mest spektakulära visningsmiljöer man kan tänka sig. Jag har sett catwalks vid Seines strand, på slottsgårdar och privata paradvåningar men frågan är om inte Dries van Notens val av location – scenen på Operan – slår allt.
En vacker kollektion var det också.

pt3
pt41

5) Ben Gorham och Noomi Rapace på Dior
Christian Slater och Asap Rocky i all ära – det var två svenska stjärnor som var hedersgäster på Dior Hommes celebrity-täta herrvisning i lördags.

Backstage at Hermes Men's Fall 2016

6) Scarfs på Hermes
Tänk vad en liten detalj kan göra för en hel outfit. Hermés designer, Véronique Nichanian, knöt varumärkets ikoniska scarfs runt halsen på modellerna och tillsammans med bikerjackor i det lyxigaste av skinn blev looken lika tidlös som stilistiskt perfekt.

scott

7) Givenchys efterfest
Vad krävs för att den extremt bortskämda och blasé modepubliken ska underhållas på en efterfest?
Ja, till exempel en lägenhet precis intill vid Triumfbågen som man fyller med modeller, att man placerar Dixon (världens bästa dj) vid skivspelarna och låter Travis Scott spontanuppträda sent på morgonen.

Backstage at Thom Browne Men's Fall 2016

8) Accessoarerna hos Thom Browne
Den amerikanske designern Thom Browne fick äran att avsluta den europeiska herrmodeveckan.
Presentationen var extremt konceptuell och handlade om 13 medlemmar från en herrklubb på 1920-talet som reflekterade om depressionen.
Given accessoar till detta: En väska utformad som en hund.

pt10

9) Paul Smiths hyllning till David Bowie
Redan i december hade den brittiske designern Paul Smith planerat ett event i sin butik i Marais för att hylla sin vän David Bowie.
I samråd med Bowies management och familj genomfördes ändå hyllningen som innefattade försäljning av Smiths egna Bowie-prylar – böcker, skivor och signerade fotografier. Pengarna doneras till cancerforskning.

Backstage at Sacai Men's RTW 2016

10) Sacai
Japanska Sacai är det ”nya” varumärke som det talas mest om under herrmodeveckan. Kläderna är enkla men smarta. Kontrasten mellan olika material gör att loooken känns väldigt bärbar men ändå visar att bäraren är modemedveten.

Har du hängt med under hela modeveckorna? Om inte – klicka här för all min bevakning från London, Paris och Milano!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 16:06