Daniel Lindström

Daniel Lindström

Daniel Lindström

Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

10 hetaste herrmodetrenderna våren 2016

Daniel Lindström  |  Publicerad 2016-01-05 16:24  |  Lästid: 3 minuter

Trots vinter och kyla – nu är vårkläderna här.
Jag listar 10 viktiga plagg och trender från catwalken denna säsong.

sstrend1

1) Bomberjacka (Louis Vuitton)
Ett välbekant plagg för de flesta men i vår erbjuds lite mer sofistikerade modeller. Som till exempel denna tunna variant, mer likt en skjorta, som designats av Kim Jones för Louis Vuitton.

sstrend2

2) Retro (Raf Simons)
Den belgiske designern Raf Simons är inte den första man förknippar med influenser från förr men han, liksom flera andra, presenterade 1950-talsliknande skjortor på catwalken. Passar fint till en vidare byxa.

sstrend3

3) Spets (Burberry Prorsum)
Gränser suddas ut, manligt och kvinnligt mode närmar sig varandra. Christopher Baileys visning för Burberry Prorsum blev väldigt uppmärksammad för det stora inslaget av spets i tunna överdelar.

sstrend4

4) Denim (Calvin Klein Collection)
Jeans i alla slags former är ständigt aktuellt men den här våren var denimplagg mer representerade än på länge på catwalken i Milano i Paris (där det annars inte syns så mycket).

sstrend5

5) Blommigt (Saint Laurent)
Hedi Slimane mjukade upp sina hårda och übercoola rocklook med kavajer och stickade koftor med blommönster.

sstrend6

6) Vida byxor (Tiger of Sweden)
Tiger of Sweden – som visar sin höstkollektion 2016 i London nu på lördag – går ifrån det supersupersmala och presenterar en mycket generösare silhuett för våren.

sstrend7

7) Gucci
Varumärket Gucci transformeras totalt av den nya designern Alessandro Michele och väcker rekordstor uppmärksamhet i modevärlden. Looken är retro, romantisk och androgyn. Ingen annan designer är hetare 2016.

sstrend8

8) Ryggsäck (Bottega Veneta)
Herraccessoarer tar allt större plats i varumärkenas kollektioner och mest fokus är det på smycken och smarta väskor. Personligen tycker jag att ryggsäcken är överlägsen i sin funktionalitet.

sstrend9

9) Korta shorts (Prada)
Kanske ingen panik än att inhandla shorts men kom ihåg att de bästa plaggen tar slut fort i butiken. Pradas korta shorts i dressad stil är en favorit till sommaren.

sstrend10

10) Randigt (Givenchy)
Den uppdaterade kritstrecksranden känns modern och aktuell. Även Tiger of Sweden har en hel del randiga kostymer i sortimentet i vår.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 16:07