Annons

Daniel Lindström
Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Annons
 

11 höjdpunkter från Londons herrmodevecka

Visningssäsongen för herrmodet hösten 2015 är i gång.
I helgen arrangerades London Mens Collection, i dag inleds den viktiga mässan Pitti Uomo i Florens och nästa vecka fortsätter cirkusen till Milano och Paris för catwalkvisningar.

Annons

Jag var i London och listar här de mest minnesvärda visningarna, kollektionerna, trenderna och personerna.

london1

1) Burberry Prorsum i Kensington Gardens
Sannolikt den mest påkostade herrvisningen i världen. Burberry bygger upp ett helt eget hus i Kensington Gardens som packas av celebriteter och alla de viktigaste redaktörerna och inköparna. Kollektionen var dessutom en succé denna gång – starka färger och mängder av paisley- och blommönster.

london2
2. De unga välklädda männen.
Streetstylescenen i London liknar ingen annan i världen. Ung och punkig klubbkultur möter traditionellt brittisk herrskrädderi. Det är inspirerande att bara röra sig på gatan utanför visningarna för att se alla olika stilar. Modellen Olivier Cheshire på bilden har blivit en välklädd modecelebritet utan att längre behöva gå på catwalken.

london3
3) Wiz Khalifa besöker Commons visning.
CMMN SWDN fick oväntat besök efter presentationen på Victoria House. Artisten Wiz Khalifa var imponerad av kollektionen som innehöll bland annat kostymer, bomberjackor, jeans och skräddade rockar.

london4

4. Tiger of Sweden erövrar världen.
Det är en väldigt bra tid för Tiger of Sweden just nu. Kollektionerna blir starkare för varje säsong och expansionen ut i Europa går som på räls. (I London syns de överallt.)
Höstkollektionen 2015, inramad av ett soundtrack av Kraftwerk och ny elektronisk musik, är den mest moderna som designerparet Ronnie McDonald och Christian Lippich gjort. Tiger of Sweden presenterar en i herrmodevärlden ganska unik look av dressat, rock och sport.

london7

5) Mr Porter gör en kommersiell kollektion för filmen Kingsman.
Det mest spännande samarbetet under London Mens Collection presenterades av shoppingsajten Mr Porter. I samband med att spion/actionfilmen Kingsman: The Secret Service, med Colin Firth i huvudrollen, har premiär lanseras en specialkollektion i 60 olika delar. Se mer här.

london5

londonextra

6. Fårskinnstrenden hösten 2015.
Unga och trendiga J.W. Anderson och superdesignern Tom Ford vara två av många som visade fårskinn i sina höstkollektioner. Räkna med lång livslängd men höga priser.

london6

7) Anna Wintour gör ett sällsynt framträdande.
Genom åren har jag sett hundratals internationella herrvisningar men endast vid några fåtal tillfällen skymtat amerikanska Vogues mäktiga chefredaktör. I går dök Anna Wintour plötsligt upp i Kensington Gardens för att förära Burberry ett besök på front row. Hon eskorterades av flera livvakter och var mer jagad av paparazzis än samtliga andra celebriteter.

london9

8) David Gandy repostar min Instagrambild.
Jag tar en bild på supermodellen David Gandy på Savile Row och han blir så nöjd med den att han skickar portätten med den tredelade kostymen vidare ut i sina sociala mediakanaler: ”Im wearing bespoke suit by Henry Poole, shirt by Emma Willis, tie by Hackett and hat by Stetson.”

london11

9. Paul Smith bjuder på gymnastikuppvisning.
För att presentera nya konceptet A Suit to Travel in använder brittiska designern Paul Smith olympiska gymnaster. Efter att ha sett den här showen kommer jag aldrig att säga att det känns stelt med kostym.

london8

10 Tom Ford ställer upp på bild.
Tom Ford är känd för att alltid förbjuda fotografering på sina visningar och presentationer, tvärt emot alla andra i Instagram-tider. I går fick vi journalister för första gången tillåtelse att ta bilder på kollektionen och EN redaktör (Suzy Menkes) fick ta ett porträtt på Tom. Jag stod intill och tog denna i smyg.

london12
11. L´Homme Rouge på London Mens Collection.
Förutom Tiger of Sweden och Common ställde även svenska Stutterheim och L´Homme Rouge ut på London Mens Collection. Det sistnämnda har blivit en stor favorit på Café-redaktionen.
På bilden: John-Ruben Holtback och Axel Trägårdh.

Dela
Tweeta
 

Annons

 


Annons

Laddar