Annons

Daniel Lindström
Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Annons
 

Det bästa från Milanos herrmodevecka

Herrmodeveckan i Milano är den viktigaste för nya trender.
Här är min lista över det mest minnesvärda som hände i helgen.

mil3

1) Den nya Gucci-mannen
Jag har bevakat den internationella modebranschen i 15 år men aldrig upplevt något liknande. Guccis nya designer Alessandro Michele genomför nu en varumärkestransformering av sällan skådat slag.
Glöm Gucci som det sett ut tidigare. Glöm jet set-imagen. Michele suddar ut gränserna mellan manligt och kvinnligt med kläder för en ny generation.
Visningen i Milano var förlagd till en industrihangar utanför stan istället för lyxiga Sheraton Hotel på Piazza Oberdan. Kommer män då att vilja bära utsvängda byxor och silkesblusar? Det får framtiden utvisa. Jag kan bara konstatera att det mest spännande som hänt sedan Hedi Slimane.

Annons

mil10

2) Tod’s på Villa Necchi
Veckans härligaste presentation. Italienska Tod’s visade sin vårkollektion – både kläder och skor – på Villa Necchi, en oas i Milanos citykärna och en destination för arkitekturintresserade.

mil8

3) Lucky Blue är modellen
Modellvärlden har fått sin första internetstjärna på herrsidan. Modellen Lucky Blue, en 16-årig mormon född i Utah, USA, har över en miljon followers på Instagram och skapar kaos utanför varje visning han går. Han kallas för ”The Justin Bieber of modeling” och syns redan i mängder av reklamkampanjer, bland annat för H&M.

mil4

4) Fondazione Prada
Pradafamiljens nya konstmuseum vid Largo Isarco är styrkedemonstration designad av Rem Koolhas. Här kan du titta på antika skulpturer, Damien Hirst-verk eller se Roman Polanskis nya film. Vill du ha något att äta eller dricka har Wes Anderson inrett ett turkosfärgat café med flipperspel.

mil6

5) Bottega Venetas sportiga look
Hikingboots och stora huvtröjor – lyxiga Bottega Veneta stod för veckans sportigaste look.

mil2

6) Håret växer ut
Trendspaning för herrfrisyrer: Det ska vara långt hår sommaren 2016. Bara att sluta klippa från och med nu.

mil5

7) Sia på Calvin Kleins efterfest
Den hemliga australiska sångerskan Sia uppträdde på Calvin Kleins efterfest med hitlåtarna “Chandelier,” “Elastic Heart” och “Big Girls Cry”. Naturligtvis visade hon aldrig ansiktet.

mil9

8) Ralph Laurens snygga stil
Det är få varumärken som gör lika snygga presentationer som Ralph Lauren. I Milano visade de upp vårens kollektion av den exklusiva Purple Label-kollektionen och det är svårt att tänka sig traditionella herrkäder snyggare än så här.

mil7

9) Vita sneakers
Vad har världens viktigare inköpare och modejournalister på fötterna just nu? Svar: Vita sneakers, allra helst Adidas Stan Smith.

Guests at the Giorgio Armani fashion show during Milan Men's Fashion Week for Spring/Summer 2016

10) Robert de Niro på Armani
Veckans mest oväntade celebritet: Robert de Niro dök plötsligt upp på Giorgio Armanis visning. Han såg ut att passa väldigt bra i den italienska designerns kläder.

Dela
Tweeta
 

Annons

 


Annons

Laddar