Hoppa till innehåll

20 höjdpunkter från Köpenhamns modevecka

Är den danska modeveckan starkare än den svenska? Jag reste till Köpenhamn i helgen för att ta reda på detta. Här kommer en rapport i bilder. 1) Henrik Vibskovs ytterplagg Den danska modeveckans största stjärna presenterade sin mest kommersiella kollektion på flera säsonger. Bäst: Oversizade dunjackor och rockar med asymmetrisk knäppning. 2) All Gone fyller … Continued

Är den danska modeveckan starkare än den svenska?
Jag reste till Köpenhamn i helgen för att ta reda på detta. Här kommer en rapport i bilder.

cph21

1) Henrik Vibskovs ytterplagg
Den danska modeveckans största stjärna presenterade sin mest kommersiella kollektion på flera säsonger. Bäst: Oversizade dunjackor och rockar med asymmetrisk knäppning.

cph6

2) All Gone fyller 10 år
Michael Dupouy, författare och initiativtagare till streetwearbibeln All Gone (scenens mest limiterade produkter), signerade den nya specialutgåvan All Gone Decade i WoodWood-butiken.

cph8

3) Indigoferas fårskinnsväst
Ny produkt från svenska denimvarumärket Indigofera – en mockaväst med foder i fårskinn. Finns i butik i augusti/september.

cph15

4) By Malene Birger på museum
Den danska modeveckans mest exklusiva visning. Malene Birger presenterade sin höstkollektion på det fantastiska konstmuseet Ny Carlsberg Glyptotek. Pampigare miljö får man leta efter.
(Glyptoteket rymmer mycket antik konst, främst skulptur från Egypten, Främre Orienten, Grekland och Italien.)

cph11

5) Whyreds nya denimkoncept
Whyred gjorde den bästa visningen av herrkläder under Stockholms modevecka. Här i Köpenhamn presenterade varumärket ännu tydligare det nya denimkonceptet som ska komplettera det dressade sortimentet.

cph2

6) Wood Wood på Sunday Club
Veckans mest omtalade fest var inte överraskande WoodWoods party på nattklubben Sunday. Kön ute på gatan tog aldrig slut.

cph4

7) Soulland 10 år
Jacob Kampp Berliner och Silas Adler firar jubileum med sitt sympatiska streetwearmärke.

cph7

8) BLK DNM efter Johan Lindeberg
Vad händer med BLK DNM sedan grundaren Johan Lindeberg slutat? Svar: Kollektionen ser väldigt bra ut. Många av de signifikativa produkterna finns kvar i sortimentet och har kompletterats med mer dressade plagg. Rocken här på bilden är en favorit till hösten.

cph1

9) Gerard Butler på D’Angleterre
Den sympatiske skotske skådespelaren Gerard Butler (PS, I Love You, 300, Phantom of the Opera) är ambassadör för Hugo Boss-doften Boss Bottled. Vi träffades i en hotellsvit för att prata om manlig kroppsvård, träning och grooming. Intervjun läser du i Cafés marsnummer.

cph10

10) Lee Jeans nya workerplagg
Två favoriter ur Lee Jeans fina höstkollektion – en matig workerskjorta och en jacka i smalspårig manchester.

cph20

11) Suverän streetstyle
I Köpehamn är modegraden på gatan högre än i Stockholm.

cph16

12) Tommy Hilfigers digitala showroom
Det här känns modernt. I Tommy Hilfigers showroom i Köpenhamn sköts inköpen digitalt via en stor touchscreen och en ännu större bildskärm.

cph5

13) Josephine Skriver på Ganni
En av de internationellt mest framgångsrika danska modellerna (Victoria’s Secret och Tom Ford hör till kunderna) gav modeveckan ett extra lyft med sin närvaro. Här syns Josephine Skriver på Gannis visning på nattklubben Penthouse.

cph13

14) Alpha Industries MA-1
Originalmodellen av Alpha Industries bomberjacka, utvecklad för piloter i mitten av 1950-talet, har varit ersatt under några år av en mer figurnära modell. Nu kommer dock denna större och boxigare variant tillbaka i sortimentet.

cph19

15) Färgkombinationerna på Asger Juel Larsen
Snacka om att matcha ton-i-ton. Asger Juel Larsen gjorde av de bästa herrvisningarna under veckan.

cph12

16) Soulland i samarbete med 66North
Soulland presenterar i höst en serie tekniska skalplagg man tagit fram i samarbete med anrika 66North från Island. Jackorna har ett vattentätt ytskikt med reflexer.

cph24

17) Sportstilen på Han Kjøbenhavn
Sneakers, sweatpants, huvtröjor och wct-plagg. Allt blandat med mer dressade plagg. Han Kjøbenhavn, som i Sverige säljs på bland annat C Store, träffar mitt i prick i modebilden.

Copenhague FashionWeek Fall Winter 2016

18) Stilikonen Caroline Brasch
Utanför catwalken är hon om möjligt en ännu större stjärna, danska Caroline Brasch räknas som en av de mest välklädda modellerna i världseliten.

cph23

19) Nykomlingen Tonsure
Det mest intressanta av nya danska modevarumärken. Tonsure har hög kvalitet och en spännande silhuett. Se mer här.

cph18

20) Calvin Kleins bomberjacka
Modegraden är högre än i exemplet ovan (Alpha Industries) eftersom modellen är tajtare i passformen. Calvin Kleins bomberjacka finns i butik i augusti. Håll utkik på bland annat NK Herrtrend.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.