Daniel Lindström

Daniel Lindström

Daniel Lindström

Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Nhu Duong gör kollektion av återvunna arbetskläder från bryggeri

Daniel Lindström  |  Publicerad 2019-04-15 13:25  |  Lästid: 1 minut

Gamla kläder som tillhört arbetare på Spendrups bryggeri i Grängesberg har nu fått nytt liv tack vare designern Nhu Doung. Kollektionen, som innehåller 15 olika plagg både för dam och herr, heter ”Free From” och säljs på Aplace från och med denna vecka.
– Istället för att kassera kläderna har vi återanvänt dem. Vi har lyckats skapa en kollektion som kombinerar hållbarhet, innovation och hög modegrad, berättar den Berlinbaserade designern Nhu Doung med förflutet på bland annat Weekday och Totême.

Bland plaggen märks en oversizad skaljacka där man kan justera passformen med kardborreband, träningsoverall i reflexmaterial och workervästar med multifickor.

– Textilierna befrias från deras tidigare, utdaterade ändamål och får nytt liv. Resultatet blev därför en hybrid mellan dåtid och nutid, funktion och icke-funktion och mode och icke-mode. Vi har täckt över gamla loggor och slitage med grafiska prints och vi har tagit vara på alla delar av plaggen.

Berlinbaserade designern Nhu Doung har skapat en kollektion av återvunna arbetskläder. Kollektionen är ett samarbete mellan butiken Aplace, Spendrups och Re:textile som är en del av Textilhögskolan i Borås.
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-04-15 13:35