Daniel Lindström

Daniel Lindström

Daniel Lindström

Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Ralph Lauren relanserar ikonisk kollektion

Daniel Lindström  |  Publicerad 2019-05-29 11:19  |  Lästid: 2 minuter

När det här magasinet presenterade en systerutgåva – Café Sport – inför olympiska sommarspelen i Atlanta 1996 var ambitionen att göra en tidning som bevakade sport som en livsstil mer än att rapportera om resultat.
En stor del av inspirationen hämtades från modevärlden som på den tiden inte alls var lika starkt ihopkopplad med sportbranschen. Ralph Laurens aktiva kollektion Polo Sport, som lanserats 1992, blev själva sinnebilden för fusionen mellan sport och mode.

Inget modehus i lyxsegmentet hade tidigare gjort en separat sportlinje och Polo Sport blev snabbt en gigantisk succé eftersom den även nådde ut till en yngre målgrupp i städerna (och hiphop-artister som Wu-Tang Clan).

En stor del av Polo Sports framgång hade att göra med att man fotograferade reklamannonserna som traditionella modekampanjer med mycket färg och vältränade modeller. I sommar återlanserar Ralph Lauren konceptet Polo Sport som det såg ut under 1990-talet. Först ut är två limiterade kapselkollektioner – Polo Sport Denim och Polo Sport Silver – som till stor del bygger på replikor från de gamla kollektionerna. Senare i höst får nya Polo Sport en bredare distribution. (Originalplaggen från första kollektionerna har kultstatus bland samlare och kan säljas för 50 000 kr på eBay.)
Denimkollektionen innehåller bland annat en jacka (3 179 kr) med boxig passform och utilityjeans (2 645 kr) med många fickor. På ryggen på jackan finns en stor tidstypisk logotyp med amerikansk flagga.
Silverplaggen är mer sportiga – vindjackor, västar, kepsar och midjeväskor i vitt, blått, silver och röttI
Du kan köpa den nya Polo Sport-kollektionen på Caliroots i Stockholm eller i Ralph Laurens egen app.

POLO Sport är tillbaka.
POLO Sport Denim.
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-05-29 11:23