Annons

Daniel Lindström
Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Annons
 

Fem bästa köpen hos Arket

På fredag öppnar Arket sin första butik i Sverige. Adressen är Drottninggatan 53 i Stockholm och öppningen blir den nionde i ordningen sedan lanseringen i London för snart ett år sedan.

Idén med detta H&M-ägda varumärke är enkla tidlösa basplagg med fokus på material, passform och funktion. Här jagas inga snabba trender, Arket är mer likt Uniqlo i den bemärkelsen.

Annons

Förutom egna kollektioner för herr, dam och barn erbjuds även externa varumärken, till exempel Nike, Adidas och R.M. Williams.

Här är fem plagg och accessoarer i Arkets sortiment jag gärna rekommenderar.

1) Dressade shorts, 699 kronor

Här är svaret på frågan i den märkliga shortsdebatten. Visst kan män bära kortbyxor (nästan) överallt på sommaren. Speciellt när de är så här fina i en blandning av bomull och nylon. Går även att bära till en mjuk blazer.

2) Sneakers, 1 250 kronor

Skor med retro-löparsilhuett i fin militärgrön färg och överdel i mocka. Den minimalistiska stilen känns som ett bra komplement till liknande modeller från sportvarumärken med stora logotyper.

3) Chinos, 690 kronor

Arméinspirerade byxor i slitstarkt material. Den lite vidare passformen gör att de känns mer autentiska.

4) Ryggsäck, 350 kronor

Superlätt nylonryggsäck som du enkelt kan packa ner i resväskan till sommarens semester och sedan ha mycket nytta av.

5) Overshirt, 990 kronor

Ett av de bästa herrplagg som finns. En hybrid mellan skjorta och jacka som är väldigt användbar året runt. Den här skjortmodellen består av linne vilket gör den enkel och sval att bära just nu.

Dela
Tweeta
 

Annons

 


Annons

Laddar