Daniel Lindström

Daniel Lindström

Daniel Lindström

Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Fem modetrender du måste ha koll på 2019

Daniel Lindström  |  Publicerad 2018-11-26 17:37  |  Lästid: 2 minuter

Modets cykler snurrar allt snabbare. Nu i december och januari, mitt i vintern, landar de första vårplaggen i butikerna.
Det är kul, för kommande säsong är herrmodet roligare, smartare och bättre än på länge.
Café listar fem viktiga trender från catwalken i Paris och Milano.

1) NEON
Modeskaparna just nu älskar sport och 90-talsreferenser. Därför är det inte överraskande att starka neonfärger lyser upp vårens kollektioner. Svenska Acne Studios har till exempel gjort neonfärgade linnekostymer (som ser ut som bomull eller nylon vid första anblicken).

2) HANDVÄSKA
Länge var ”man bag” en accessoar som krävde dammsugning av vintagebutiker för att upptäckas, nu finns det mindre handväska för män i mängder av designerkollektioner. Virgil AblohLouis Vuitton presenterade flest modeller i olika material och utförande.

3) TRENCHCOAT
Den klassiska rocken från första världskriget gör en stark comeback i vår, inte minst hos brittiska Alexander McQueen och Burberry (som gjorde originalet).
Det kanske mest tidlösa av alla ytterplagg har näst intill obegränsade användningsområden – trenchen kan bäras dressat ovanpå en kostym men är lika snygg ihop med ett par slitna jeans och en huvtröja.

4) BUCKET HAT
Den självklara huvudbonaden på sommarens festivaler. Hatten finns i sortimentet på både kedjor och lyxmodehus. Återigen är det en vink, eller nickning, till England och 90-talspopgrupper som Stone Roses. (Bild från Jacquemus)5) MULTIFICKOR

Tänk en mix mellan fiskare och en gammaldags pressfotograf, de som behövde mängder av fickor på sina kläder för att stoppa all slags utrustning i.
I vår placerar modeskaparna mängder av fickor på alla slags plagg och accessoarer. Bär du en sån här väst blir ju väskan helt överflödig! (Bild från Junya Watanabe.)

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-11-27 09:42