Annons

Daniel Lindström
Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Annons
 

Eytys lanserar denimkollektion

Eytys, nyligen belönat med Cafés Stora Modepris i kategorin Årets skomärke, lanserar en unisexdesignad och workwearinspirerad denimkollektion. De första produkterna – tre olika jeansmodeller – finns i butik i morgon 16 november. (Online och i Eytys egen flagship i Stockholm. Senare i vår säljs produkterna på bland annat Slam Jam i Milano, Voo Store i Berlin och LN-CC i London.)

– Precis som med allting vi gör, skapades plaggen utifrån vad vi själva vill ha på oss, förklarar Max Schiller, creative director.

De tre olika passformerna är:

+ Cypress.
– Klassiskt raka jeans på vårt sätt. De kan väljas att bäras tight eller i en mer generös och skräddad silhuett genom att gå upp en storlek eller två. Normalhög midja, zip-gylf och rejäla kontrastsömmar.

+ Benz.
– Extremt voluminös baggymodell. De ska bäras långt ner på höften, gärna med för långa byxben.

+ Boyle.
– Baggyshorts med inspiration från 90-tal och East L.A. De kan bäras högt eller lågt på midjan beroende på storlek och smak.

Max Schiller återkommer ofta till Los Angeles som en inspirationskälla.

– Jag, som de flesta andra tonåringar i början av 1990-talet, spenderade mycket tid framför MTV. Man trånade efter amerikanska och japanska plagg från musikvideos som var omöjliga att köpa i Sverige. Stilen i East L.A. på den tiden handlade mycket om oversizad och perfekt pressad workwear.

Han fortsätter:

– När vi började utveckla vår första 5-fickskollektion blickade vi åter till Los Angeles. Vi ville skapa modern, elegant unisexdesign inspirerad av basic workwear. Det är workwearplagg som är eleganta och uppklädda, skapade för att kunna bäras varje dag. En tydlig kontrast till de tighta, urtvättade stretchjeans som översvämmat marknaden i över ett decennium.

Berätta om tygerna.

– Fokus ligger på otippade materialval som vi inte är vana att se i jeanskollektioner, robust ull-twill från Japan, slitstarkt glansigt workwear-nylon och såklart japansk rådenim i olika färger.

 

Modellen Cypress från Eytys nya denimkollektion.


Baggyjeansen Benz.

Boyle, baggyshorts med normalhög midja, zip-gylf och rejäla kontrastsömmar.

Kampanjen för Eytys denimkollektion är fotograferad av Philippe Vogelenzang.

Dela
Tweeta
 

Annons
 

Bästa skorna för vinterlöpning

Jag får mycket frågor kring löpning och utrustning och just nu handlar de ofta om vilka skor man ska springa i den här tiden på året. När det är blött, halt och snart kanske snö.

Här är två nya modeller jag kan rekommendera: (OBS i decembernumret av Café kommer en stor prylguide om vinterträning!)

Nike Air Zoom Pegasus 34 Shield
Pegasus är Nikes klassiska marathonsko och funkar för de allra flesta löpare. Här är ovansidan tillverkad i ett lättare Flymesh-material med vattenavvisande yta.
Pris: 1 300 kronor.

Adidas Ultra Boost All Terrain
De här skorna testade jag i en decimeter djup snö i Åre för ett par veckor sedan och var helt torr.
Vattenavvisande ovandel i Primeknit omsluter foten med stöd och komfort. Det höga skaftet och rutmönstrade yttersidan ger ett stabilt grepp.
Pris: 2 199 kronor.

Dela
Tweeta
 
Annons

Laddar