Annons

Daniel Lindström
Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Annons
 

Acne Studios lanserar fotbollskollektion

Acne Studios kreativa chef Jonny Johansson har på senare år skaffat ett stort intresse för två olika sporter – surfing och fotboll. Förutom att det upptar en stor del av hans privata liv syns nu även detta i Acne Studios kollektioner.
I dag torsdag – och lagom till VM – lanserar varumärket en rätt omfattande sommarkollektion döpt till just Fotbollsklubb.
Plaggen och accessoarerna, för både herr och dam, har en stark retrolook från sportvärlden som den såg ut på 1960- och 70-talet.
– Precis som att två lag möter varandra på planen har vi designat plaggen i två kontrasterande färgteman. Klara och sportiga färger möter svart och vit, förklarar Jonny Johansson.
Looken är retro men de nya plaggen är delvis gjorda i tekniska funktionsmaterial anpassade för att användas aktivt. Printet “Floragatan Fotbollsklubb” är ett litet homage till Acne Studios nya kontor på Östermalm i Stockholm.
Kollektionen innefattar bland annat t-shirts, sweatshirts, sweatpants and stickade accessoarer som beanie och supporterhalsduk.

Annons

Redo för avspark i Acne Studios.

Dela
Tweeta
 

Annons

 


Annons

Laddar