Daniel Lindström

Daniel Lindström

Daniel Lindström

Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Albin Ekdal om landslagets nya VM-kostym

Daniel Lindström  |  Publicerad 2018-05-08 11:15  |  Lästid: 2 minuter

Hamburgmittfältaren Albin Ekdal, 28, har varit delaktig i fotbollslandslagets framtagande av årets VM-kostym tillsammans med Cavaliere. Ekdal har omvittnat god smak och stil, och valdes redan 2013 av Café till Sveriges bäst klädda idrottsman.
– Den är snygg, det är en klassisk kostym som det ska vara. Inga märkliga trender utan det ska vara enkelt och med bra passform, vilket årets kostym har, berättar Albin.
Årets VM-kostym har en modern silhuett i en blå ton kallad Deep Water Blue. Kavajen är enkelknäppt och okonstruerad i halv kanvas med en napoletansk axel och pärlemorknappar. Materialet är 100 procent ull från från det anrika väveriet Reda.
Beskriv din personliga klädstil.
– Jag tycker det är extremt svårt att förklara vad jag har för stil. Jag var mycket mer intresserad när jag var yngre och shoppade mycket mer i mina yngre dagar när jag bodde i Italien, vilket kanske hade
med saken att göra också. Men jag skulle säga att jag har en dressad stil med inslag av enklare streetwear. Jag gillar inte att gå fullt dressad och inte fullt streetwear heller. Jag gillar att blanda ett par skräddade byxor med en T-shirt, ett par sneakers, en snygg klocka. Klockor är den enda accessoaren jag använder, och jag gillar mest vintage-ur som blir något mer unika.
Har du någon stilförebild?
– Nej, jag tror inte det om jag ska vara ärlig. Man får så mycket inspiration dagligen från sociala medier. Man försöker hitta eller sno någonting. Jag letar inte aktivt, men man snubblar ju över snyggt klädda män dagligen så då kanske man snappar upp någonting.

Cavalieres VM-kostym kommer att finnas i butik från och med maj 2018 och kostar 5 495 kronor.

Sebastian Larsson, Albin Ekdal och Martin Olsson i landslagets nya kostym.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar