Hoppa till innehåll

Arket öppnar första butiken i Stockholm

Den kraftiga branden i sekelskifteshuset på Biblioteksgatan 9 i november stoppade den planerade öppningen av H&M-ägda konceptet Arket i Stockholm. Nu finns en ny lokal på Drottninggatan 53 där varumärket slår upp portarna i början av sommaren. Lars Axelsson, managing director, berättar: – Tanken var egentligen att det här skulle bli vår andra Stockholmsbutik. Vi hade otrolig … Continued

Den kraftiga branden i sekelskifteshuset på Biblioteksgatan 9 i november stoppade den planerade öppningen av H&M-ägda konceptet Arket i Stockholm.
Nu finns en ny lokal på Drottninggatan 53 där varumärket slår upp portarna i början av sommaren.
Lars Axelsson, managing director, berättar:
– Tanken var egentligen att det här skulle bli vår andra Stockholmsbutik. Vi hade otrolig tur som kunde göra om planerna så snabbt efter branden på Biblioteksgatan i november, och ser verkligen fram emot att nu äntligen kunna presentera Arket här i vår egen hemstad.
Butiken blir den nionde i ordningen i Europa, första butiken öppnades på Regent Street i augusti.
Arket innehåller egna kollektioner för herr,dam och barn plus externa varumärken och en café-del.
– Det har lanserats en rad intressanta projekt i kvarteren kring Sergels torg de senaste åren, och det känns som att något väldigt spännande är på gång i centrala Stockholm just nu. Vår förhoppning är att den mångfald som våra butiker erbjuder, och inte minst vårt gröna café, ska kunna bidra med ännu mer ny energi, fortsätter Axelsson.

Här bygger Arket på sin första butik i Stockholm.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.