Daniel Lindström

Daniel Lindström

Daniel Lindström

Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Asket lanserar jeans i rådenim

Daniel Lindström  |  Publicerad 2019-02-14 15:09  |  Lästid: 2 minuter

Det mycket sympatiska svenska klädvarumärket Asket – grundat 2015 av Jakob Dworsky och August Bard Bringéus – breddar nu i vår sitt sortiment till att även innehålla ett par jeans i rådenim. En självklar byggsten i den manliga basgarderoben.

”Det känns lite som att sluta en cirkel. Vi startade med en vit t-shirt och nu gör vi även jeans, hela James Dean-looken”, säger August när vi ses i varumärkets nya showroom och kontor i Vasastan i Stockholm.

Jag har beställt ett par jeans på sajten några veckor tidigare och ska nu prova av dem. Till bådas lättnad sitter de perfekt och senare på dagen bär jag blå jeans för första gången på flera år.

Jeans från Asket.

”Vi har jobbat mycket med passformen, precis som med våra andra produkter. Jeans måste sitta bra annars kommer kunden knappast tillbaka.”
För att säkra passformen har Asket utvecklat ett eget tredimensionellt storlekssystem som tar hänsyn till att kroppar är olika och möjliggör samma passform oavsett kropp.

Askets jeans är tillverkade i 13 oz japansk ring-spunnen rådenim och producerade i Italien. Hela processen finns dokumenterad i varumärkets Full Traceability-etikett i plagget.

August Bard Bringéus: ”Resan börjar med bomull från Texas i USA, som spinns i Anjo utanför Osaka, för att sedan färgas och vävas i Fukuyama och finisheras i Kurashiki. Därefter skeppas tyget till Pesaro i Italien för att skäras och sys sedan i Monsampolo del Tronto.”

Asket tar 1 200 kronor för jeansen vilket är minst 500 kronor lägre än till exempel franska A.P.C. vars rådenim ofta nämns som urbyxorna i just detta sammanhang.
”Vi kan göra det eftersom vi kapat dyra mellanhänder i distributionsledet och säljer våra produkter enbart på den egna hemsidan.”

Rådenimjeans är ett smart alternativ till den som vill klä upp sig lite lagom. De kan användas till en udda kavaj eller en stickad tröja. Och med tiden slits de och blir förhoppningsvis ännu snyggare.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-02-14 15:15