Hoppa till innehåll

Åtta färgstarka köp i november

Mörker, kyla, snö och blek himmel – den rådande årstiden kräver funktionella kläder men lika viktigt känns det att sprida lite färg och ljus i sin omgivning. Och det finns faktiskt färgklickar bland allt det svarta och grå i butikerna men man får anstränga sig lite för att hitta de bästa produkterna. Jag har plockat ihop … Continued

Mörker, kyla, snö och blek himmel – den rådande årstiden kräver funktionella kläder men lika viktigt känns det att sprida lite färg och ljus i sin omgivning.
Och det finns faktiskt färgklickar bland allt det svarta och grå i butikerna men man får anstränga sig lite för att hitta de bästa produkterna.
Jag har plockat ihop en liten garderob med kläder och accessoarer jag gillar just nu och som man bli glad av att både titta på och bära.


1) Orange dunparkas
Pjäsen med stort P från vintageexperten Nigel Cabourns samarbete med Peak Performance. Militärinspirerad jacka tillverkad i Ventile (tätvävd bomull). Värmer garanterat hela vintern.
14 000 kr, Peak Performance.

2) Multifärgad tröja
Acne Studios erbjuder många fina stickade tröjor i höstens kollektion. Här är en av de mest speciella.
3 400 kr, Acne Studios.

3) Hybridskor
Lite dressad, lite sport. Boots i skinn och syntetiska gummimaterialet Neoprene.
5 600 kr, Prada.


4)
Lysande bågar
Svenska Sun Buddies samarbetar på nytt med Stüssy. Denna gång presenteras tre olika vintageinspirerade solglasögon i rött, gult och grönt.
1 400 kr, Sun Buddies/Stüssy.

5) Sju färger runt halsen
Intarsiamönster i sju (!) olika färger från roliga samarbetet mellan Aimé Leon Dore och Woolrich.
1 900 kr, Woolrich.

6) Lättviktsryggsäck
Jag är ett stort fan av Nikes ACG-kollektioner, både nya tekniska plagg och retroversioner. Den här ryggsäcken är väl inget att bestiga berg med, men den är kul, lätt och går att vika ihop och stoppa i fickan.
450 kr, Nike ACG/Très Bien.


7) Klarblå skjortjacka
Perfekt plagg både som ett yttersta lager eller som isolation under en annan jacka vid sträng kyla.
990 kr, Arket.


8) Klassiska cargobyxor
Att hitta byxor som är i en annan färg än svart, grå eller marinblå är ganska svårt på vintern men en par militärgrön worker/outdoor-modell känns både funktionellt och mitt i trend.
1 200 kr, J.Crew.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.