Daniel Lindström

Daniel Lindström

Daniel Lindström

Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Bäst outdoor just nu: Klättermusens höstkollektion

Daniel Lindström  |  Publicerad 2020-09-29 14:44  |  Lästid: 2 minuter

Det designas väldigt mycket bra outdoorplagg i Sverige just nu. Kanske har pandemin ökat intresset för både naturupplevelser och hållbara produkter.
Klättermusen från Åre ligger alltid i framkant när det gäller utrustning för bergsklättring men breddar den här säsongen sortimentet till att även erbjuda skidkläder.

Café träffade designchefen Isabelle Liahaugen och gick igenom några av nyheterna.
”Den nya kollektionen säkerställer att vi står inför utmaningen att tillverka den tuffaste utrustningen på ett hållbart sätt. Vi använder tyger som väljs för smidig, vertikal rörelse och för att maximera vattentätt skydd, värme och komfort. Denna kollektion erbjuder ett tufft, packvänligt och värmande skydd för att nå toppen i varje expedition, samt passa efter behoven och anpassa sig till det vardagliga stadslivet”, förklarar Liahaugen.

Nifelheim Down Jacket, 10 000 kr.

”Den här jackan kombinerar värme och smidighet med ekologiskt vattenavvisat dun som är ordnad utifrån en Box-kombination, där dunet hålls på plats utefter hela jacket och undvik er kala fläckar för kyla att tränga igenom.”

Byxa Vidar Salopette, 7 000 kr.

”Alpinhängselbyxorna som är både vattentäta, vindtäta och maximalt slitstarka. Med avtagbara hängslen, justerbar midja och blixlåsöppning längs hela sidorna för ventilation är byxorna skapade för ökad komfort samtidigt som de tar hänsyn till planeten.”

Lodur Anorak, 4 000 kr.

”Estetik kombinerat med funktion. Vi har förstärkt med Duracoat vid axlar, ärmar och höfter vilket ökar slitstyrkan med upp till fem gånger.”

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-09-29 14:48