Daniel Lindström

Daniel Lindström

Daniel Lindström

Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Erika Linder ansikte för Crocker herr

Publicerad 2014-02-11 10:58 | Uppdaterad 2014-02-11 11:05  | Lästid: 1 minut | Daniel Lindström

Svenska modellen Erika Linder, som bland annat synts i videon till Kate Perrys singel Unconditionally, är ansiktet för både dam- och herrkampanjen från JC:s varumärke Crocker i vår.
– Erika är en inspirerande och modig person som är en förebild för många, precis den typ av person som vi på Crocker vill arbeta med. Det kändes kittlande att göra en typ av kampanj som sällan görs i Sverige, och på vårt sätt utmana bilden av det traditionella. Förutom vi som jobbade med plåtningen var det faktiskt ingen som visste, eller gissade, att det var samma person på alla bilder innan vi avslöjade hemligheten, berättar Eleonore Säll, marknadschef på JC.

Erikas androgyna look har gett henne redaktionella uppdrag för bland annat V Magazine och Candy men det är första gången hon fotograferas som tjej och kille i samma bildserie.

– Det som lockade mig mest med kampanjen var just att jag skulle få chansen att fotograferas som både tjej och kille i samma bild, det var verkligen en häftig känsla att se det färdiga materialet. Dessutom passar Crockers klassiska denimmode mig väldigt bra, jag är en typisk jeans- och t-shirt person och bär skinnjacka i princip varje dag, säger Erika.

jc1
Erika Linder som tjej och kille i vårens Crocker-kampanj från JC.

Dela på Facebook
Tweeta