Hoppa till innehåll

Ett nytt original: Adidas NMD S1

Haisam Mohammed är grundare och creative director för Unifrom, ett skandinaviskt parfymhus som fått stor internationell uppmärksamhet för bärbara doftoljor. Han har också blivit en ambassadör i en industri som haft en del problem med representation – Haisam jobbar för jämställdhet, social hållbarhet och flexibilitet. Den här veckan teamar Haisam Mohammed upp med Adidas Originals och … Continued

Haisam Mohammed är grundare och creative director för Unifrom, ett skandinaviskt parfymhus som fått stor internationell uppmärksamhet för bärbara doftoljor. Han har också blivit en ambassadör i en industri som haft en del problem med representation – Haisam jobbar för jämställdhet, social hållbarhet och flexibilitet.

Den här veckan teamar Haisam Mohammed upp med Adidas Originals och SNS för att presentera den nya skon NMD S1 som släpps i limiterad upplaga. Skon är en moderniserad variant av NMD-modellen som kom 2015. NMD S1 har en ovandel i Primeknit och en futuristisk Boost-sula i färgen ”Ice Mint”.

Inför lanseringen lät vi Haisam själv utveckla sin tankar kring nya NMD S1.

Haisam Mohammed är grundare och creative Director för doftvarumärket Unifrom.

Vad har du för förhållande till Adidas?
– Jag som många andra i min generation blev väldigt tidigt inspirerade av Adidas under MTV-eran. Därför blev det första paret sneakers jag köpte själv, Adidas. Jag minns att jag inte kunde släppa taget om de skorna även hur slitna de än blev.

Vad är det bästa med nya NMD S1-skon?
– Skon påminner mig om något futuristisk samtidigt som den fortfarande har en hel del retro-element. En kombination som kan vara svår att få till men något som jag gillar väldigt mycket. 

Vad gör du själv just nu?
– Jag jobbar med att bygga framtidens parfymhus och kikar på hur vi kan introducera ”E-smelling” – alltså tanken över att du ska kunna förstå exakt hur våra parfymer doftar som även fast du fysiskt inte har de i din hand. Det är ett intressant arbete som har lett oss till att börja jobba mycket mer med ett annat sinne –nämligen ljud.

Var hämtar du inspiration till att vara kreativ?
– Väldigt ofta genom att vara på de platserna som jag spenderade mycket tid på när jag var yngre. Jag minns mina tankar som mycket mer kreativa och fantasifulla när jag sprang runt på lekplatserna framför mitt hus. Så genom att återgå till de platserna känner jag mig alltid lite mer kreativ och blir som den yngre versionen av mig själv. 

Adidas NMD S1, 1 949 kr.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.