Daniel Lindström

Daniel Lindström

Daniel Lindström

Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Exklusiv intervju: Giambattista Valli om H&M-kollektionen

Daniel Lindström  |  Publicerad 2019-11-05 19:38  |  Lästid: 2 minuter

På torsdag släpps den italienska designern Giambattista Vallis, 53, kollektion för H&M. Samarbetet, som är Vallis första, avslöjades i vår under amfAR-galan i Cannes och har fått stor uppmärksamhet i modevärlden. Ett haute couture-modehus möter en prêt-à-porter-modekedja. Det är dessutom allra första gången som Giambattista Valli designar herrplagg.

Café fick en exklusiv intervju med modeskaparen vars signum är starka silhuetter och romantik.

Vilka är nyckelplaggen i herrkollektionen?
”Menswear är som sagt ett helt nytt område för mig och jag närmade mig det i motsatt riktning. Istället för att tänka sig att kvinnan lånar ur mannens garderob, som är det vanliga, tänkte jag tvärtom. Här är en man som inspireras av feminina kläder. Till exempel är rosa basfärgen i herrkollektionen, inte vit. Herrkollektionen är en samling tidlösa plagg som kan matchas på ett väldigt personligt sätt. Här finns mycket djurmönster, blommotiv och punkiga detaljer. Jag älskar alla plagg i kollektionen. Det är ett härlig mix av vardag och fest.”

Vad ska varje man tänka på när han klär sig?
”Jag kan bara tala för Valli boys, de följer inte trender och är väldigt nomadiska och eklektiska i sin stil. Det finns inga regler!”

Vilka är de viktigaste plaggen i en mans garderob?
”Allt som mannen vill ha! Det är viktigt att vara självständig och skaffa en egen stil så får modet och trender röra sig framåt på egen hand. Min design handlar mycket om tislöshet. Jag blir till exempel bara inspirerad av verkliga personer, inget som har med mode att göra.”

Vilket är ditt bästa stylingtips?
”Att vara enkel och bära det som du känner dig bekväm i. Följ inga regler. Jag älskar en look som består av paljettkavaj med t-shirt och armékängor.”

Vem är världens bäst klädda man genom tiderna?
”Det är en fråga som känns nostalgisk och jag försöker bara titta framåt! Vem som helst som besitter extraordinär charm…”

Vilka artister inom musik eller konst inspirerar dig just nu?
”Jag har lyssnat väldigt mycket på H.E.R. när jag designat mina senaste kollektioner. Och jag går väldigt ofta till olika konstgallerier och bokhandlare här i Paris, ett favoritställe är Librairie Galignani på Rue de Rivoli.”

Giambattista Valli tillsammans med H&M:s Ann-Sofie Johansson och Kendall Jenner i Cannes.
H&M:s samarbete med Giambattista Valli släpps i butik nu på torsdag.
Några av de punkiga inslagen i den nya kollektionen för H&M.
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-11-05 19:42