Daniel Lindström

Daniel Lindström

Daniel Lindström

Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Eytys lanserar denimkollektion

Daniel Lindström  |  Publicerad 2017-11-15 11:46  |  Lästid: 2 minuter

Eytys, nyligen belönat med Cafés Stora Modepris i kategorin Årets skomärke, lanserar en unisexdesignad och workwearinspirerad denimkollektion. De första produkterna – tre olika jeansmodeller – finns i butik i morgon 16 november. (Online och i Eytys egen flagship i Stockholm. Senare i vår säljs produkterna på bland annat Slam Jam i Milano, Voo Store i Berlin och LN-CC i London.)

– Precis som med allting vi gör, skapades plaggen utifrån vad vi själva vill ha på oss, förklarar Max Schiller, creative director.

De tre olika passformerna är:

+ Cypress.
– Klassiskt raka jeans på vårt sätt. De kan väljas att bäras tight eller i en mer generös och skräddad silhuett genom att gå upp en storlek eller två. Normalhög midja, zip-gylf och rejäla kontrastsömmar.

+ Benz.
– Extremt voluminös baggymodell. De ska bäras långt ner på höften, gärna med för långa byxben.

+ Boyle.
– Baggyshorts med inspiration från 90-tal och East L.A. De kan bäras högt eller lågt på midjan beroende på storlek och smak.

Max Schiller återkommer ofta till Los Angeles som en inspirationskälla.

– Jag, som de flesta andra tonåringar i början av 1990-talet, spenderade mycket tid framför MTV. Man trånade efter amerikanska och japanska plagg från musikvideos som var omöjliga att köpa i Sverige. Stilen i East L.A. på den tiden handlade mycket om oversizad och perfekt pressad workwear.

Han fortsätter:

– När vi började utveckla vår första 5-fickskollektion blickade vi åter till Los Angeles. Vi ville skapa modern, elegant unisexdesign inspirerad av basic workwear. Det är workwearplagg som är eleganta och uppklädda, skapade för att kunna bäras varje dag. En tydlig kontrast till de tighta, urtvättade stretchjeans som översvämmat marknaden i över ett decennium.

Berätta om tygerna.

– Fokus ligger på otippade materialval som vi inte är vana att se i jeanskollektioner, robust ull-twill från Japan, slitstarkt glansigt workwear-nylon och såklart japansk rådenim i olika färger.

Modellen Cypress från Eytys nya denimkollektion.


Baggyjeansen Benz.

Boyle, baggyshorts med normalhög midja, zip-gylf och rejäla kontrastsömmar.

Kampanjen för Eytys denimkollektion är fotograferad av Philippe Vogelenzang.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 16:03