Daniel Lindström

Daniel Lindström

Daniel Lindström

Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Fem höjdpunkter på Saint Laurent-visningen i Los Angeles

Daniel Lindström  |  Publicerad 2016-02-11 16:24  |  Lästid: 2 minuter

Tidigt i morse svensk tid presenterade Hedi Slimane sin herr- och damkollektion för Saint Laurent hösten 2016 på anrika teatern och konsertlokalen Hollywood Palladium på Sunset Boulevard i Los Angeles.
Att flytta visningen från Paris till Los Angeles är ett minst sagt radikalt beslut för ett anrikt franskt modehus vilket också gett anledning för ryktesspridning om att stjärndesignern är på väg bort.

Här är en kort summering om det spektakulära eventet i natt.

sl1

1) Kläderna
Snyggt, men inget nytt under solen. Hedi Slimane fortsätter på succékonceptet med lyxkläder i rock n roll-stil: Bikerjackor, orkesterjackor, kostymer med smal passform, leopardmönster, boots, långa scarfs, hattar, solglasögon och slinkiga skjortor.

sl4

2) Front row
Stjärnorna slöt upp i Hollywood. Minst sagt.  Lady Gaga, Courtney Love, Joan Jett, Sylvester Stallone, Jane Fonda, Kate Hudson, Beck, Sky Ferreira, Lenny Kravitz, Zoë Kravitz, Lisa Bonet, Jessica Alba, Gary Oldman, Pamela Anderson och…

sl3

3) Justin Bieber
…som anlände till Palladium på en skateboard.

sl6

4) Vad händer med Hedi?
I början av januari skrev pålitliga Womens Wear Daily en lång artikel om att Hedi Slimane, trots försäljningsframgångarna, inte lyckats förnya sitt kontrakt med modehuset och nu är på väg bort. Rykten säger att han är en tänkbar ersättare till Raf Simons på Dior och även till Karl Lagerfeld på Chanel. Att den ljusskygge Slimane kom ut efter visningen och tackade publiken sågs av många som ett symboliskt tack och adjö.

sl7

5) Efterfesten
Hyfsad line up. Men hade man väntat sig något annat?

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-02-20 18:01