Daniel Lindström

Daniel Lindström

Daniel Lindström

Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Fem nya favoritplagg från Our Legacys höstkollektion

Daniel Lindström  |  Publicerad 2016-01-21 20:32  |  Lästid: 2 minuter

I går inleddes herrmodeveckan i Paris.
Förutom tjusiga catwalkvisningar och stora mässor pågår även försäljning i showrooms under de här dagarna. Our Legacy är ett av de svenska varumärken som är på plats för att möta kunder med den nya höstkollektionen.
– Det har gått väldigt bra hittills. De butiker vi träffat är alla positiva till de nya plaggen, berättar Our Legacys Jockum Hallin.
Höstkollektionen är döpt till “Rehearsal”.
– När vi tog fram kollektionen tänkte vi oss en scenpersonlighet, till exempel en skådespelare på en teater, som backat undan från strålkastarljuset och blandat sina scenkläder med andra plagg. Tänk dig festliga och formella herrkläder som smoking mixat med nåt väldigt casual.
Nedan listar jag Our Legacys nyckelplagg för hösten 2016:

ol1

Jockum Hallin i Our Legacys showroom på Svenska Institutet i Paris.

ol2

1) Duffel
– Vi har haft duffel i kollektionen tidigare men den här färgen är ny. Materialet är kokad och tuftad ull, ytan blir noppig och plagget ser lite mer använt ut.

ol3

2) Byxa i sammet
– Det här är vår "sailor pant", en vidare modell som för första gången presenteras i sammet. Tillsammans med gördeln blir det en känsla av fest men looken är fortfarande casual.

ol4

3) Flygarjacka
– En klassisk fårskinnsjacka där vi låtit ytan krackelera för att få ett speciellt vintage-uttryck. Fodret är mörkt brunt. Här bärs den tillsammans med ett par vida manchesterbyxor.

ol6

4) Smokingbyxa
– I revären på byxan finns ett diskret kamouflagemönster som har borstats för att förstärka uniformskänslan. Materialet är bomull och den finns en kort kavaj till om man vill ha en hel kostym.

ol5

5) Vadderad parka
– Vi kallar färgen för "nikotin", en slags inrökt off white och den återkommer på flera ställen i kollektionen. Ytan på den här jackan är behandlad vilket gör att den är vind- och vattenavstötande.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 16:06