Daniel Lindström

Daniel Lindström

Daniel Lindström

Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Florens: 5 största streetstyletrenderna just nu

Daniel Lindström  |  Publicerad 2018-06-15 07:31  |  Lästid: 2 minuter

Herrmodemässan Pitti Uomo i Florens är som en egen catwalk där besökarna visar upp sig på rad för fotograferna.
Här är trenderna ännu enklare och tydligare att se än inne i montrarna (där man presenterar vårmodet 2019).
Jag snappade upp följande looks från området:

1) Dubbelknäppt
Många kavajer man sett under dagarna här i Florens är dubbelknäppta. Men de är löst konstruerade i linne eller tunn ull så att looken inte blir för stel eller formell. De flesta bär kavajen till en udda byxa.

2) Khakiuniformen
När man talar om khaki kan det betyda både färgen och det tjockare bomullstyg som ofta använts till uniformer och arbetskläder. Färgen khaki är jordigt brun (historien är att vita arméplagg färgades för kamouflage av den brittiska armén i Indien på 1800-talet) och är väldigt snygg och enkel att matcha till andra plagg under sommarsäsongen. Till exempel gör sig toner av blått extra fint tillsammans med khaki.

3) Den vida byxan
Har slagit igenom på allvar nu. Efter att det under flera år pratats om och visats av designers syns nu de vida byxorna överallt. Ofta bär man sneakers till eftersom looken automatiskt blir ganska avslappnad.

4) Mönstrade skjortor
Kortärmade skjortor med stora prints är lika vanligt som traditionella enfärgade skjortor. Detta plagg var tidigare lite svårare att få tag på, man var ofta hänvisad till vintagebutiker, men erbjuds nu av alla från H&M till Prada.

5) Kamouflage
Släpper inte greppet om herrmodet. Kamouflagemönstrade jackor och skjortor har ersatt denim för många. Dessutom är arméplagg populärt generellt vilket gör att man ser kamoumönstrade tyger hela tiden.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-06-15 07:33