Hoppa till innehåll

Florens: Fem höjdpunkter från den viktigaste modemässan

Pitti Uomo i Florens besöktes i år av över 30 000 personer och håller ett stabilt grepp om titeln som den viktigaste mässan i världen för herrmode. I år gästades mässan av prestigetunga designermärken som Givenchy och Salvatore Ferragamo som flyttade sina catwalkvisningar hit från Paris och Milano.Här är mina upplevda höjdpunkter från årets Pitti … Continued

Pitti Uomo i Florens besöktes i år av över 30 000 personer och håller ett stabilt grepp om titeln som den viktigaste mässan i världen för herrmode. I år gästades mässan av prestigetunga designermärken som Givenchy och Salvatore Ferragamo som flyttade sina catwalkvisningar hit från Paris och Milano.
Här är mina upplevda höjdpunkter från årets Pitti Uomo.

Virgil Abloh i Florens.

Svenska modellen Carl Hjelm Sandqvist öppnade Sterling Rubys debutvisning i Florens.

Superkonstnärens modedebut
Den framgångsrika amerikanske konstnären Sterling Ruby, 47, debuterade som modeskapare och lockade bland annat Raf Simons och Virgil Abloh till Florens. Kollektionen fick mest lysande recensioner och kommer att säljas i olika delar där vissa plagg är handgjorda one-of-a-kind med skyhög prislapp.

Woolrich visade sin nya outdoor-linje på Pitti Uomo.

Outdoor på modet
Outdoortrenden växer sig ännu starkare till våren 2020 och i Florens tar märken som japanska Snow Peak och amerikanska Woolrich lika mycket plats som traditionellt italienskt herrskrädderi. Ryggsäckar, campingkök och hikingboots i överflöd!

Salvatore Ferragamo.

Salvatore Ferragamo på Piazza della Signoria
För första gången i historien hölls en modevisning på Piazza della Signoria, Florens mest kända plats intill Palazzo Vecchio. Torget andlades 1330 och blev en magisk location för Salvatore Ferragamo att presentera sin kollektion för våren 2020.

Välklädda män på Pitti Uomo.

Den nya kostymen
Ut med stora hoodies med tryck och välkommen tillbaka för en dressad stil. Det är tydligt att herrmodet är inne i ett skifte nu, från sport och street tillbaka till kostymer. Men det är ingen formell dressad stil jag såg på besökarna på Pitti Uomo utan mer nonchalant elegans, vidare byxor, kavajer utan foder och lösare passform på rockar och stickade tröjor.

Tiger of Swedens vårkollektion 2020
Inspirerad av Carl von Linné bjöd Tiger of Swedens kreativa chef Kristoffer Lundman in till en presentation på en grön innegård till ett konstgalleri vid Borgo Santi Apostoli. I den fina kollektionen syns inspirationen från växtriket tydligt, bland annat i jackan på bilden ovan.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.