Daniel Lindström

Daniel Lindström

Daniel Lindström

Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Framtidens sportkläder: Asics Jyuni Aiiro

Daniel Lindström  |  Publicerad 2017-11-28 15:48  |  Lästid: 2 minuter

Jag var i Köpenhamn förra veckan och besökte de två utmärkta modebutikerna Storm och WoodWood, både med fokus på moderna sportkläder och streetwear.
I den sistnämnda fastnade jag för Asics superminimalistiska linje Jyuni, vars tredje kollektion Aiiro nu finns i noga utvalda prestigebutiker (förutom Wood Wood finns produkterna bland annat på Dover Street Market, Slam Jam och End).
Det japanska sportmärket är känt som världens ledande att tillverka löparskor (jag har sprungit alla mina marathonlopp i Asics skor) men har inte varit lika duktiga på att göra kläder.
Fram tills nu kanske.
Jyuni betyder 12 på japanska och namnet representerar tiden som passerar. Första kollektionen släpptes i februari och var helt vit, i somras kom en svart och nu – Aiiro – som är marinblå (en lyckofärg).
Kollektionen innehåller åtta unisexplagg som är gjorda i japanska funktionstyger. En transparent stretch-nylon blockerar vind och väta och ett lättviktsmeshtyg i fodret ger komfort. På plaggen finns även glow-in-the-dark-detaljer som ger synlighet i mörker.
Smart och snyggt.

Asics Jyuni Aiiro.


Long coat, 2 900 kronor.


Seemless hood, 2 495 kronor.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-11-28 15:50