Daniel Lindström

Daniel Lindström

Daniel Lindström

Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Givenchy: Fem höjdpunkter från Paris hetaste modevisning

Daniel Lindström  |  Publicerad 2016-01-23 10:34  |  Lästid: 2 minuter

I går kväll, försenat över en timme, presenterades Givenchys höstkollektionen på en rosa catwalk uppbyggd vid Rue de Chemin-Vert i Marais.
Antalet inbjudna var färre än någonsin för att designern Riccardo Tisci även passade på att visa sin haute couture-del vilket jag aldrig tidigare upplevt på en herrmodevecka.
En minnesvärd visning, med andra ord.
Detta tog jag med mig:

giv6

1) Kostymerna
Riccardo Tisci har byggt Givenchys enorma succé genom att mixa formellt mode med street wear. I går var det fokus på sylvassa kostymer igen – smala i passformen och med revärer på byxor.

giv5

2) Travis Scott
23-åriga rapparen och producenten Jacques Webster, som har tagit artistnamnet Travis Scott, satt på front row på visningen och uppträdde senare på natten på den officiella efterfesten.
I intervjuer backstage hyllade Scott Givenchys designer för att “han gör kläder som alla artister vill ha”.

giv1

3) Bomberjackorna
Finns nästan alltid i Givenchys sortiment för att förstärka kopplingen till gatan. Höstens modeller är ännu mer arbetade med påkostade broderier, tryck och nya passformer.

giv2

4) Frisyrerna
Mycket som visas på Givenchys catwalk påverkar modetrender de kommande åren. Den kände hårstylisten Guido Palaus frisyrer på modellerna blir något för de medvetna att kopiera. Håren var kapade högt uppe på huvudet.

giv3

5) Detaljerna
Givenchy brukar visa mängder av väskor och ryggsäckar på catwalken men i denna presentation fanns nästan inga accessoarer alls. Flera av modellerna var dock scarfs med tryck av amerikanska flaggan. (Tisci har ofta hyllat amerikansk kultur i sina kollektioner.)

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 16:06