Daniel Lindström

Daniel Lindström

Daniel Lindström

Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Herrmodet våren 2020: Tio trendiga nyckelplagg

Daniel Lindström  |  Publicerad 2020-01-15 16:47  |  Lästid: 3 minuter

Nu i januari landar vårens nyheter i klädbutikerna. Eftersom det är en sällsynt mild vinter kommer de bästa plaggen att försvinna snabbt.
Vad ska man då satsa på för look?
Jag har valt ut 10 nyckelplagg från säsongens catwalkvisningar i Paris och Milano, dessa gjordes av många designers och kommer få genomslag under året.

Fendi.

Cargobyxor
Tänk en något mer förfinad variant av de klassiska workwearbyxorna med stora fickor på låren. Modellen ska vara i slitstarkt material men helst så minimalistiska att du till och med kan använda dem till en udda kavaj.

Dsquared2.

Bowlingskjorta
Bildgoogla Charlie Sheen i komediserien Two and a half men (CBS) för stilinspo, den sportiga och slappa bowlingskjortan är tillbaka i modet i vår.

Paul Smith

Kritstrecksrandig kostym
Klassiskt och elegant. Power-kostymen är på väg tillbaka. Vi ser det i form av bredare slag, boxigare modeller och kritstreck. Jackan kan med fördel även bäras till ett vad nedtvättade blå jeans.

Marni.

Rugbytröja
Finns hos en rad designervarumärken den här våren. "Trenden" leds bland annat av designern Jonathan Anderson vars pappa spelade i irländska rugbylandslaget. Anderson har gjort fina rugbytröjor för Uniqlo tidigare.

Balmain.

MC-jacka
Efter några års frånvaro (det blev för mycket ett tag) syns MC-skinnjackan i fler och fler kollektioner. Modellen ska vara kort med mycket detaljer i form av fickor och grova dragkedjor.

Berluti.

Dubbelknäppt kavaj
Jag har alltid föredragit dubbelknäppta kavajer eftersom (om de är bra gjorda) även är snygga uppknäppta. Tänk på att olika material faller på olika sätt, man vill helst att en dubbelknäppt kavaj ska vara mjuk i formen.

Celine.

Blå jeans
Denim, denim och ännu mera denim. Både som vanliga jeans men även i överdelar som skjortor och jackor. Det ska vara nedtvättat med starkt vintage-look. Hedi Slimane har hittat rätt på bilden här ovan.

Acne Studios.

Skinnbyxor
Enklare att bära än du tror. Skinnbyxor med rätt passform (jätteviktigt att de sitter snyggt!) kan matchas med en enkel t-shirt, skjorta eller enfärgad collegetröja.

Prada.

Oversizad skjorta
Skjortorna växer på längden i vår. Du ska inte stoppa in den i byxorna utan låta plagget gå ner en bra bit på höften. Ganska skönt på sommaren då stora skjortor upplevs som svalare och luftigare.

Tod’s

Fotografjacka
Förr i världen, innan internet och digitala bilder, hade pressfotograferna alltid jackor eller västar med massor av fickor som rymde utbytbara objektiv och filmrullar. Multifickor är smart, helt enkelt. Du behöver inte ens någon väska.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-01-17 09:27