Daniel Lindström

Daniel Lindström

Daniel Lindström

Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Herrmodevecka i Paris: Alla tiders designsamarbete

Daniel Lindström  |  Publicerad 2017-01-19 23:10  |  Lästid: 3 minuter

Kim Jones, nyligen belönad med Cafés Stora Modepris, stal all uppmärksamhet den andra dagen av Paris herrmodevecka. Louis Vuittons samarbete med skateboardmärket Supreme är kanske det mest omtalade i modehistorien – redan samma dag.

+ Min dag började tidigt. Flyg 07.15 till Paris i sällskap med bland annat pr-mannen Fredrik Robertsson (kolla in hans outfit från ELLE-galan). Vi möttes av ett iskallt Paris och man insåg snabbt att det ligger helt fel plagg nedpackade i resväskan. Här krävs dunjacka.

+ Första stoppet: Spanska lyxhuset Loewes showroom vid Saint Sulpice där designstjärnan Jonathan Anderson själv presenterade kollektionen. Jag bad honom signera en ny Loewe-bok åt mig vilket han lovade att göra men försvann sedan i ett ögonblick ut genom en bakdörr på kontoret.

+ Åt lunch på ett café vid Colette där en cappuchino kostade 7 euro.

+ Louis Vuitton i Palais Royale. Finns så mycket att säga om detta. Jag satt front row. (Tack!) David Beckham var där. Kate Moss var där. Usher var där. Och Ben Gorham från Byredo. Och Travis Scott och massa andra kändisar. Hela modevärlden typ och det kändes att det var veckans, kanske hela säsongens, största och viktigaste herrvisning.

+ Mest publicitet lär den också få efter att Kim Jones presenterade det redan tokhypade och sedan länge omtalade samarbetet med Supreme.

+ Backstage frågade jag pressfolket från Louis Vuitton om det var någon efterfest i kväll. ”Det blir en listen intim tillställning för att Kim ska fira Kate Moss födelsedag.” ”Låter trevligt. Är jag bjuden?” ”Det får du fråga Kate om.”

+ Jag gick istället vidare till svenska institutet i Marais för att träffa Jockum Hallin och kolla på Our Legacys höstkollektion ”Praise”. Stilen är en slags dressad storstadscowboy med boots, vida byxor och boxiga skjortor. Superfint!

+ CMMN valde att inte visa sin kollektion i London i år utan gjorde en enklare presentation i ett showroom i dag. Bland plaggen märkets en fantastisk skinnjacka med pälsfoder.

+ Dries van Noten: Dubbelknäppta kostymer i stor passform som påminde om Balenciaga i går. Känns som det nya sättet att klä sig dressat.

p2

Svenska modellen William (Nisch Management) i Loewes showroom.

p1

Kate Moss och David Beckham på Louis Vuitton.

p8

Travis Scott har såklart redan de eftertraktade prylarna från Louis Vuitton/Supreme.

p9

Louis Vuitton i samarbete med Supreme hösten 2017.

p3

Jag i Palais Royale efter Louis Vuitton-visningen.

p5

Christopher Nying och Jockum Hallin från Our Legacy på svenska institutet i Paris.

p7

Our Legacy hösten 2017.

p4

Emma Hedlund och Saif Bakir från CMMN.

p13

Skinnjacka från CMMN.

p10

Den nya dressade looken enligt Dries van Noten.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar