Hoppa till innehåll

H&M återlanserar Conscious Exclusive för män

Vi lever i en tid då – tack och lov – många klädvarumärken har hållbarhet högt på dagordningen. H&M befinner sig i framkant med sin Conscious Exclusive-kollektion. Det är här man testar nya innovativa material som sedan, förhoppningsvis, kan sippra ner till de stora huvudkollektionerna.Herrkollektionen har varit pausad i tre år men gör denna månad comeback … Continued

Vi lever i en tid då – tack och lov – många klädvarumärken har hållbarhet högt på dagordningen. H&M befinner sig i framkant med sin Conscious Exclusive-kollektion. Det är här man testar nya innovativa material som sedan, förhoppningsvis, kan sippra ner till de stora huvudkollektionerna.
Herrkollektionen har varit pausad i tre år men gör denna månad comeback lagom till festsäsongen.
”Den här gången ville vi verkligen försöka vara banbrytande och driva gränsen framåt för kreativitet och hållbart mode”, förklarar H&M:s designchef Ann-Sofie Johansson. Och fortsätter:
”Alla delar i den här kollektionen är producerat av återvunnet material, bland annat har man lyckats förvandla mat- och växtrester till en naturlig fiber.”
Herrplaggen fokuserar på en dressad men avslappnad look. I kollektionen märks bland annat en smoking gjord av recyklad polyester och Tencel (fiber som framställs av cellulosa från snabbväxande träslag), en kostym i organisk bomull och en blommig skjorta i silke och Tencel.
”Printen är inspirerade av blommiga tapeter som har bleknat med tiden och blommapplikationer och mal-motiv kan kopplas till både liv och förfall.”
Behöver du ingen ny smoking kan vi rekommendera en svart workerjacka och byxa som är gjord i Agraloop Hempfibre, ett naturfiber skapat av matavfall istället för bomull. Prismässigt ligger Conscious Exclusive högre än det vanliga sortimentet, smokingen kostar till exempel 2 500 kr, men man får både hantverk, hållbarhet och modern teknik på köpet.

H&M Conscious Exclusive släpps i butik 1:a december.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.