Daniel Lindström

Daniel Lindström

Daniel Lindström

Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Höstens 10 hetaste herrmodetrender

Daniel Lindström  |  Publicerad 2019-08-06 18:57  |  Lästid: 3 minuter

Hösten är här trots att det är början av augusti och en sommarmånad kvar i kalendern.
Säsongens nyheter har precis landat i butikerna och det finns en mängd bra herrplagg och accessoarer att utforska efter tycke och smak.
För att hjälpa dig på traven, här är de tydligaste trenderna från catwalken i Milano och Paris.

Celine by Hedi Slimane.

1. Leopardmönster
Det i dammodet ständigt närvarande leopardmönstret breder nu ut sig även i herrkollektionerna. Marni, Celiné, Neil Barrett och Sacai var några av de designers och varumärken som använde mönstret inte bara i accessoarer utan även i ytterplagg som jackor och långa rockar.

Prada.

2. Outdoor
När du ska ut i naturen på hike i höst finns det kläder att tillgå både hos modedesigners och traditionella outdoorvarumärken. Det här är kanske den allra starkaste trenden inom herrmodet just nu som svämmar över av ryggsäckar, hikingkängor, tekniska nylonplagg och dunjackor.

Bottega Veneta.

3. Oversize
Känns kanske inte någon nyhet för dig som följt designers som Raf Simons och Vetements senaste åren men nu kommer även de skräddade plaggen, rockar och kavajer, i stora modeller och med skarpt skurna axelpartier.

Acne Studios.

4. Rosa
En somrig färg som nu tar sig in i höstkollektionerna. Rosa signalerar direkt ungdomlighet och kan matchas snyggt med förslagsvis svart och brunt.

Givenchy.

5. 60-tal
Den klassiska modsuniformen kostym+parkas syntes på catwalken hos bland annat Givenchy, Dunhill och Berluti. Alltid snyggt. Kolla Whyred här hemma.

MSGM.

6. Denim
Jeans är tillbaka på allvar. Byxor såklart men även överdelar som jackor och skjortor. Vågar du bära ”double denim” som en uniform?

Paul Smith.

7. Skinn
Modemagasinet GQ kallar den här trenden ”Ozzy Osbourne Outerwear” och det handlar inte om traditionella bikerjackor utan om långa, tunga och mäktiga skinnrockar. Bär du upp den?

Valentino.

8. Preppy
Det ultimata internatskoleplagget, duffeln, gör storstilad comeback i höst. Här i en superdyr lyxvariant från Valentino men det finns såklart billigare alternativ. Mitt bästa tips när du ska köpa duffel, se till att den går att stänga med dragkedja eller knappar, annars blåser det rakt igenom.

Dries van Noten.

9. Skjortlöst
Vad har du under kavajen i höst? Svar: Ingenting.
(Ett linne som inte syns kan ju vara skönt.)

Off-White.

10. Dunrock
Dunjackorna har blivit större de senaste åren (till exempel Acne Studios Fjällräven-samarbete) och nu växer de ytterligare på både bredden och längden. Är det praktiskt? Bara i extrem kyla och om plagget är lätt!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-08-07 09:42