Daniel Lindström

Daniel Lindström

Daniel Lindström

Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Höstens 10 hetaste modetrender för män

Daniel Lindström  |  Publicerad 2015-08-04 23:35  |  Lästid: 3 minuter

Äntligen sommar i Sverige – men i modebutikerna är det redan höst.
Vilken av den nya säsongens plagg passar dig allra bäst?
Jag har gått igenom alla catwalkvisningar jag såg i januari och februari och listar här de tio viktigaste trenderna för hösten 2015.

fårskinn

1) Fårskinn (Valentino)
Fårskinnsjackor är d-y-r-t men de värmer som inget annat plagg och håller sig många år. Den här säsongen erbjuds dessutom billigare alternativ, bland annat från H&M. Snyggast till ett par blå jeans.

tleopard2

2) Djuriska mönster (Saint Laurent)
Leopard, leopard och leopard. Designern Hedi Slimanes inflytande på modevärlden just nu är enormt så räkna med en höst av slamrig rock’n’roll-stil med smala jeans, boots och djurmönstrade kavajer, rockar och pälsar.

tandrogyn3

3) Androgynt (Gucci)
Gränsen mellan manligt och kvinnligt suddas ut av de mest progressiva modeskaparna som J.W. Anderson, Rick Owens (Zlatans favoritdessigner) och Guccis Alessandro Michele. Det sistnämnda varumärkets tunna röda blusar med rosett är redan slutsålda och syns på bland annat Harry Styles.

tsport4

4) Sport (Acne Studios)
Tights, sneakers och supporterhalsdukar – Acne Studios mixar sportplagg med dressade plagg som inspirerats av traditionellt brittiskt herrskrädderi. Kontrasten är väldigt stark och resultatet en given succé.

tlager5

5) Lager-på-lager (Dries van Noten)
Att kombinera flera olika ytterplagg tyder på stor stilsäkerhet om du lyckas med uppgiften. I höst har många designers stylat sina kollektioner i olika längder där det yttersta plagget ofta är kortare än det som är under. (Se även nedan.)

giv

6) Skinnjacka (Givenchy)
Bikerjackan fortsätter att vara den mest populära jackmodellen för killar. I höst är den något kortare och lite enklare i uttrycket. Ju mindre detaljer, desto lättare att kombinera med till exempel en kostym som i exemplet här.

hmcamel

7) Kamelfärgad ytterrock (H&M)
Lyxig, tidlös och enkel att kombinera med både jeans och kostym.
Den kamelfärgade ytterrocken härstammar från amerikanska internatskolor och förknippas med varumärken som Brooks Brothers och Ralph Lauren. (Urprungligen av rockarna gjorda i värmande kamelull medan det i dag är färgen som beskrivs.)
H&M har gjort höstens mest prisvärda modell på bilden här.

polo

8) Polotröja (Oscar Jacobson)
Praktiskt plagg som i höst presenteras i många olika material och färger. Personligen tycker jag att polotröja är extremt stiligt men obekvämt att bära. Ett tips är att välja tunn merinoull som är mjuk mot huden.
Protect ya neck!

militär

9) Militär (Y3)
Adidas samarbete med Yohji Yamamoto har aldrig känts mer modernt än nu, drygt 10 år efter lanseringen. Höstens kollektion har starka arméinfluenser som känns både smart och snyggt ihop med sportplagg.

x-default

10) Vida byxor (Lanvin)
Om världens modedesigners får bestämma kommer vi att gå i vidare byxor i höst. (Det gäller både jeans och kostym.) Frågan är dock om den här trenden får ett kommersiellt genomslag? Jag är tveksam…

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-02-20 12:12