Hoppa till innehåll

”Hur bär jag linne i sommar?”

”Hej Daniel. En fråga som jag ofta ställer mig på sommaren är hur och till vilka andra kläder man bär ett linne? Måste erkänna att jag är lite obekväm i detta plagg, trots normal kroppsbyggnad.” Mattias Lundström Svar: Ett linne är såklart ett skönt och svalt plagg när det är riktigt varmt. Det man ska … Continued

vad-ha-pa-sig-till-linne

”Hej Daniel. En fråga som jag ofta ställer mig på sommaren är hur och till vilka andra kläder man bär ett linne?

Måste erkänna att jag är lite obekväm i detta plagg, trots normal kroppsbyggnad.”

Mattias Lundström

Svar: Ett linne är såklart ett skönt och svalt plagg när det är riktigt varmt. Det man ska tänka på i första hand är passformen. Trots att plagget är så enkelt i sin form är det extremt viktigt att det sitter snyggt. Om linnet sitter för tajt ser det bara stelt och oskönt ut.

Välj en modell i ett tunnare material som faller snyggt på kroppen. Det får gärna vara lite längre och gå ner en bit över baken.

Ett snyggt linne kan man bära både till shorts och långa byxor. Det är enkelt att fixa en sportig look tillsammans med sneakers och lite mer elegant med en kostymbyxa och loafers.

Illustration: Johan Hedberg

* * *

Fler stiltips:

”Vad har man på sig till en guldklocka?”

”Hjälp mig hitta ett par snygga sandaler”

Shorts på stan – ja eller nej?

Så viker du din bröstnäsduk

Klä dig blått på semestern: 10 plagg som garanterat håller färgen

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.