Annons

Daniel Lindström
Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Annons
 

”Hur bär jag mina chinos i sommar?”

Johan

Byxfråga

Hej Daniel, jag har ett klädproblem som alltid blir aktuellt den här tiden på året. Det gäller byxor – jag vill inte ha jeans på sommaren men känner mig heller inte bekväm i chinos. De känns både tråkiga och gubbiga.

Annons

Tacksam för tips i ärendet.

Martin Stenhammar

 

Svar: Chinos behöver inte alls kännas gubbiga eller omoderna – om de bärs på rätt sätt och har bra passform. Antingen använder du chinos med smal passform, som liknar jeans, eller vidare och kortare chinos som på bilden här intill.

Smala chinos är enkla att bära till kavaj medan den bredare modellen känns mer sportig. Vida byxor tjänar på att vara kortare, annars lägger sig allt tyg på ett fult sätt på skorna. Lycka till!

Illustration: Johan Hedberg.

Dela
Tweeta
 

Annons

 


Annons

Laddar