Daniel Lindström

Daniel Lindström

Daniel Lindström

Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Lanvin designar kollektion för H&M

Daniel Lindström  |  Publicerad 2010-09-02 09:00  |  Lästid: < 1 minut

Nu på morgonen bekräftar H&M de rykten som pågått senaste veckan – Lanvin designar en gästkollektion för både dam och herr.
Premiär: 23 november.

– H&M föreslog ett samarbete för att se om vi skulle kunna översätta den dröm vi har skapat på Lanvin till en bredare publik utan att tumma på kvaliteten. Jag har tidigare sagt att jag aldrig skulle göra ett samarbete med en modekedja, men det som lockade mig var idén att göra H&M luxuöst, snarare än att anpassa Lanvin till allmänheten. Det har varit en exceptionell upplevelse och resa, där två företag i motsatta positioner har kunnat arbeta tillsammans eftersom filosofin – som går ut på att sprida glädje och skönhet till kvinnor och män runt om i världen – är densamma, berättar Alber Elbaz, konstnärlig ledare på Lanvin.

– Vi är oerhört glada över Lanvins kollektion för H&M och det är fantastiskt spännande. Lanvin kommer att låta H&M ta del av en luxuös fransk tradition som också är modern och lekfull. Det är en typisk Lanvin-kollektion, med den skräddarkonst, de karakteristiska skärningar och fokus på form och detaljer för både dam- och herrplagg som är dess signum. Lanseringen i november blir full av överraskningar, säger Margareta van den Bosch, kreativ rådgivare på H&M.

lanvin

Lanvins designer Alber Elbaz. Foto: Paolo Roversi.


Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2010-09-02 09:05