Annons

Daniel Lindström
Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Annons
 

Lidingöloppet: Kalsongerna höll i alla fall måttet

I lördags sprang jag Lidingöloppet för fjärde året i rad. Det blev en mödosam resa. 30 kilometer i terräng mellan Koltorp och Grönsta Gärde tog två timmar, 37 minuter och fem sekunder.

daniel

2014 sprang jag 13 minuter snabbare och minns med glädje hur jag närmast flög uppför den beryktade Abborrbacken, 550 meter lång med 48 meters höjdskillnad.

Jag skyller på en bristning i höger vad som tvingade mig att avbryta träningen i slutet av augusti. Sen kom jag aldrig riktigt tillbaka i önskad form.

Annons

Att korsa mållinjen var dock – som alltid – en oslagbar känsla.

Hur förbereder man sig för en så utmanande löpartävling som Lidingöloppet? (Av många ansett som ett större kraftprov än marathon.)

Förutom att man måste börja träna seriöst och långsiktigt minst ett halvår före loppet är utrustningen extra viktig här.

+ Funktionskläder som andas och leder undan fukt är ett måste.

+ Skorna ska vara väl använda och bekväma. (Eftersom underlaget är välpreparerat krävs inga speciella terrängskor.)

+ Anpassa kläderna efter väderleken. I lördags var det så varmt i luften att man kunde springa i linne, andra år har det varit isande kyla och regn.

+ Använd den utrustning du är van att springa långa sträckor i, testa inga nya plagg som kan skava eller vara obekväma.

+ Många väljer skor och överdelar med stor omsorg men glömmer bort underkläderna. När man springer så långt som 30 kilometer finns det risk att kalsonger och strumpor börjar skava. I lördags använde jag ett par kalsonger från Björn Borgs (länk) nya kollektion Performance Underwear (länk) som är gjorda i funktionsmaterial – mjuka, lätta, bekväma, torra och extremt skonsamma mot huden. (Kalsonger i bomull suger åt sig fukt och fukten kyler ner dig samtidigt som huden blir mjuk och känslig mot skav.)

Det är härligt att ha bra utrustning som funkar. Nu gäller det bara att träna ännu mer.

Mot Paris Marathon i april 2017!

 

bb1

bb3
Kalsonger från Björn Borg Performance Underwear.

bb2

Tommy Myllymäki, Magnus ”Mr Lidingöloppet” Bergman, Daniel Jäger och jag före starten på Lidingövallen.

Dela
Tweeta
 

Annons

 


Annons

Laddar