Annons

Daniel Lindström
Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Annons
 

London: Fem herrmodetrender hösten 2017

Londons modevecka avslutades i måndags kväll och nu har cirkusen landat i Florens för att sedan åka vidare till Milano och Paris.
Jag listar nedan fem tendenser och plagg som syntes extra mycket på catwalken i London. (Dessa kollektioner kommer ut i butik i augusti.)

Annons

lt1

1) Polotröja: J.W. Anderson
Syntes hos bland andra Oliver Spencer och Casely Hayford men mest hos J.W. Anderson som blivit den stora stjärnan på Londons herrmodevecka. Tröjorna är oftast stora i formen och stickade i tjockt garn. Bär till vida byxor.

lt2

2) Lager-på-lager: Oliver Spencer
Stylingmässigt talas det mycket om lager-på-lager. Du kan bära flera ytterplagg på varandra. Om man (som på bilden) bär kort ovanpå långt blir looken extremt tydlig.

lt3

3) Sport: Christopher Raeburn
Sporten har fortfarande ett starkt grepp om herrmodet. Det visas mängder av sweatpants, hoodies, ryggsäckar och sneakers på catwalken. Christopher Raeburn, som även designar för Victorinox, är mästerlig på att göra sportiga funktionskläder för citybruk.

lt4

4) Denim: Christopher Shannon
Jeans i alla dess former är populärt igen. Tvättarna är ganska ljusa och passformen rak på byxor och boxig på överdelar.

lt5

5) Oversizade ytterplagg: Vivienne Westwood
Westwood gjorde en bejublad comeback för sin herrkollektion i London (hon brukar visa i Milano) och presenterade snygga ytterplagg i stora former. Den fodrade rocken med huva här ovan är fantastiskt snygg.

Dela
Tweeta
 

Annons

 


Annons

Laddar