Annons

Daniel Lindström
Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Annons
 

London: Peak Performance i samarbete med toppdesignern Nigel Cabourn

Under första dagen av Londons herrmodevecka, den som visar kollektionerna för hösten och vintern 2017, kommer den mest spännande nyheten lite oväntat från Peak Performance.
Det i Åre grundade sportmärket (ägt av danska IC Group) presenterar sitt första designsamarbete på 30 år – en kollektionen med vintageinspirerade skid- och vinterkläder i samarbete med brittiska Nigel Cabourn.

Annons

Cabourn, en av världens mest ansedda herrdesignerns när det kommer till hantverksmässig workwear, har inspirerats av svenska, brittiska och amerikanska militärkläder från 1940-talet när han skapat den 17 delar stora unisex-kollektionen.

– Jag har samlat på militärkläder i hela mitt yrkesliv och får anses vara en expert på området, säger Nigel Cabourn på dagens presentation i Covent Garden. Skidkläderna som svenska armén använde under andra världskriget var fantastiska. De har varit en stor inspirationskälla.

Bland plaggen märks en fantastisk svart fårskinnspäls med grov dragkedja, en kamouflagemönstrad vattentät parkas med ”inbyggd” ryggsäck och vindtäta utanpåskjortor.

– Vi tillbringade flera månader med att gå igenom Nigels privata samling av armékläder från runtom i världen för att hitta de perfekta kläderna som vi ville tolka, eller återuppfinna, för den här kollektionen, säger Sofia Gromark Norinder, Head of Urban Design på Peak Performance.

Kollektionen finns ute i butik i september.

peak2

Vattentät parkas med stora fickor och ryggsäck.

peak1

Nigel Cabourn använder vanligtvis aldrig svart i sina kollektioner med har gjort ett undantag för Peak Performance.

peak3

Fårskinnsjacka med stora fickor och grov dragkedja.

peak4

Jag träffar Nigel Cabourn i London.

Dela
Tweeta
 

Annons

 


Annons

Laddar