Daniel Lindström

Daniel Lindström

Daniel Lindström

Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Månadens läsarfrågor: Handväska för män?

Daniel Lindström  |  Publicerad 2018-12-07 10:48  |  Lästid: 3 minuter

Jag får många mail och frågor från Cafés läsare varje månad – kul! Ofta handlar det om shoppingtips, stylingfrågor eller traditionell vett och etikett.
Här svarar jag på en del av de senaste frågorna.

Handväska för män?

Hej Daniel. Som många andra killar tycker jag att det är svårt att hitta en bra väska i mindre storlek som man bär i handen. Jag vill ha en väska som rymmer mobiltelefon, plånbok och hemnycklar, saker man alltid har med dig men som är för stora för att stoppa i fickorna på en kavaj./Marcus Holmström

Svar: Länge var ”man bag” en utskälld och lite hånad accessoar som krävde dammsugning av vintagebutiker för att upptäckas. Nu finns det mindre handväska för män i mängder av designerkollektioner. Virgil AblohLouis Vuitton presenterade flest modeller i olika material och utförande. Även Christoffer Lundman, designer på Tiger Of Sweden, har skapat flera mindre väskor för män som kompletterar det dressade sortimentet (se bilden ovan) . Prada är ett annat varumärke med mängder av olika herrväskor.

Skinn fungerar bättre kvällen, eftersom det är elegant, medan nylon kan vara att föredra om man klär sig sportigt i övrigt.

Måttsytt till bra pris?

Läste din artikel om Atelier Saman Amel i Café och jag blev då väldigt intresserad av att måttsy en hel kostym. Tyvärr tillåter inte min plånblok de finaste skräddarna, jag behöver hitta ett billigare alternativ. Tips?/ Henrik Norberg

Svar: Brothers erbjuder en måttsömnadstjänst där en kostym kostar cirka 7 000 kronor beroende på tyg. Detta kan vara ett bra alternativ att starta med.

Snyggaste jeansskjortan?

Vilken typ av denimskjorta rekommenderar du just nu? Ska det vara ljusblått eller mörkare tyg?/Jakob Nilsson

Svar: Det är verkligen en smaksak. Jag har alltid gillat jeansskjortor i mellanblått, inte för slitet men heller inte otvättat. Det som känns ”nytt” just nu är Calvin Klein Jeans skjortor med blockmönster.

Hur skaffar jag lumberjacklooken?

En av mina favoritstilar när det kommer till herrmode är skogshuggare, jag blev åter inspirerad av looken när jag återupptäckte filmen Brokeback Mountain.Vilka är nyckelplaggen man måste skaffa?/Carl Björkman

Svar: Du kommer väldigt långt med en rutig utanpåskjorta i flanell och ett par hikingkängor. Överkurs: Cargobyxor och fleeceväst.


Vilka skoblock ska jag välja?

Köpte precis ett par fina loafers från Tod’s och inser nu att jag behöver skoblock för att de ska må bra. Vilka ska jag välja?/Sebastian Strand

Svar: Skoblock i obehandlat cederträ är bäst för de suger upp fukt. Välj sedan en form på blocken, de varierar, som passar just dina skor. Till loafers behöver blocken inte vara lika höga.

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-12-13 16:17