Annons

Daniel Lindström
Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Annons
 

Milano: Fem detaljer från Pradas stilbildande visning

På en säsong arrangeras hundratals modevisningar i London, Milano, Paris och New York men det är EN som alltid drar till sig störst uppmärksamhet.
Inget annat varumärke än italienska Prada är lika betydelsefullt när det kommer till trender och vilka riktningar modet tar den närmsta tiden framåt.
Gårdagens visning i Milano var en av de mest spektakulära på flera säsonger, inte minst vad gäller set design av den holländska byrån OMA. Hela visningslokalen, golv, tak och väggar, på Via Fogazzaro var klädd i paneler med abstrakta serietidningsillustrationer som även återkom som dekoration och prints på plaggen.

Annons

Catwalken på Prada. Kollektionen är vår/sommar 2018.

Entrén till visningslokalen på Via Fogazzaro i Milano.

Catwalken.

1) Overaller
”My last obsession” sa Miuccia Prada om varför hon använt så många jumpsuits/overaller i kollektionen. Färger: Grått, navy, khaki och svart.

2) Korta shorts och långa strumpor
Silhuetten var utdragen på höjden med hjälp av knähöga strumpor (tänk kompressionsstrumpor för löpare) och korta shorts.

3) Hög midja
Alla byxor var högt uppdragna i midjan.

4) Sport
Som alltid fanns det mängder av sportiga inslag i Prada-kollektionen. Sneakers, dragskolås, midjeväskor och nylon.

5) Serietidningsprint
Konstnärerna James Jean från Los Angeles and Ollie Schrauwen från Belgien har gjort prinssen som nu kommer att bli samlarobjekt för världens Prada-fans.

Dela
Tweeta
 

Annons

 


Annons

Laddar