Annons

Daniel Lindström
Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Annons
 

Milano: Herrmodeveckan dag 1

Direkt efter ELLE-galan på Grand Hotel i Stockholm flög jag till Milano där herrmodeveckan för hösten 2017 inleddes på morgonen.
Här är mina anteckningar från den första dagen i den italienska (världens?) modehuvudstaden.

Annons

+ Två vänner var med mig på planet till Milano. Pontus Björkman, som skulle till Acne Studios showroom, och Jacob Kamp Berliner som skulle ställa ut på mässa med sitt varumärke Soulland.

+ Diesel Black Gold visade väldigt många fina ytterplagg på catwalken, framför allt skinnjackor.

+ Emporio Armani. Alltid samma look (som känns gammal om man ska vara ärlig) med Café-favoriten och Nisch-modellen Oliver Kumbi var snygg som alltid.

+ Lunch: En tallrik med parmensanbitar på Tod’s presentation.
Tod’s visar för övrigt alltid sin sko- och klädkollektion på Villa Necchi Campiglio, ett 30-talshus mitt i Milano som nu är museum dit arkitekturälskare vallfärdar. Är du intresserad, se filmen I Am Love med Tilda Swinton från 2000 som spelats in här.

+ Dolce&Gabbanas visning var i vanlig ordning ett spektakel i sig. Nästan varje modell var känd (i sociala medier) och det blev mer fokus på personligheter än själva kläderna. Väldigt kul grej: Svenska stilexperten Andreas Weinås gick på catwalken i egenskap av stor influencer och en av de bäst klädda männen i världen (jo, han är faktiskt utsedd till det.) Grymt, Andreas!

+ Versaces hår såg märkligt ut. Långa luggar kammade fram i ansiktet. De var gjorda av Guido, världens mest eftertraktade hårstylist.

+ Den svenska supermodellen Elsa Hosk flögs in till Miami av Jeremy Scott för att visa Moschinos womens pre fall-kollektion mitt i herrvisningen.

+ Dagen avslutades på Trattoria Arlati, en institution från 1936 en bra bit utanför staden. Tack Pontus (Acne Studios) och Calle (Eytys) för sällskapet.

m14

Jacob och Pontus på Linate-flygplatsen.

m11

Oliver på catwalken för Emporio Armani.

m12

Andreas Weinås på catwalken för Dolce&Gabbana.

m13

Dolce&Gabbana-gänget!

m15

Delar av min lunch.

m16

Fantastiska Villa Necchi Campiglio.

m121

Tods hösten 2017.

m17

Kamouflage på Woolrich.

m18

Snygg skinnjacka från Diesel Black Gold.

m19

De nya frisyrerna på Versaces modeller.

m120

Elsa Hosk för Moschino i Milano i kväll.

Dela
Tweeta
 

Annons

 


Annons

Laddar