Daniel Lindström

Daniel Lindström

Daniel Lindström

Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Milano: Herrmodeveckan dag 2

Daniel Lindström  |  Publicerad 2017-01-16 09:18  |  Lästid: 3 minuter

Söndag i Milano. Modeveckans andra dag med tungviktare som Missoni, Prada, Moncler och, inte minst, Prada.
Här är mina snabba och korta anteckningar om vad som hände.

+ Start 07.45 (det var fortfarande mörkt) med ett löppass på 10 kilometer i Parco Sempione mitt i Milano. Mitt sällskap: Anton Wörmann från Nisch Management som är här och jobbar i Acne Studios Showroom.
(På fötterna har jag en helt ny Nike-modell, Zoom Vomero12, som kändes stabil men ska testas med på längre sträckor.)

+ Jil Sander har ingen designer längre utan presenterar endast kollektionen i showroom. Känns lite tråkigt. Detta var ett av de mest intressanta varumärkena i Milano i många år, speciellt när Raf Simons designade. Nu är det få som talar om Jil Sander, men looken är fortfarande minimalistiskt modern och skarpt skräddad.

+ Om du tycker designerkläder generellt är lite för dyrt har du inte hört talas om italienska Kiton (grundat 1956 i Neapel). I går presenterade de smoking i Milano i vicuna, världens mest exklsuiva ull från en liten kamel(?) som lever i Anderna. Pris: 25 000. Amerikanska dollar.

+ Jag glömmer alltid att det faktiskt kan vara bra att ha med solglasögon hit. Man har det liksom inte top of mind när man packar resväskan i Sverige den här tiden på året. Det var fantastiskt väder i dag, med blå himmel och strålande sol. Till streetstyle-fotografernas stora glädje.

+ Hälsade på Acne Studios showroom och gick igenom den kommersiella delen av höstkollektionen. En lite mer utförlig rapport kommer här senare.

+ Missoni såg ut ungefär som vanligt. Alltså stickade plagg i starka färger och etnomönster. Inget fel i det.

+ PRADA. Finns så mycket att säga om detta. Allt från den handskrivna inbjudan, till set designen bestående av sängar i visningslokalen och det starka 70-talstemat. Jag älskar personligen verkligen inte vida manchesterbyxor och mönstrade slipovers och bruna skinnjackor men det är alltid fascinerande att se hur Prada stylas ihop på catwalken. Det var alldeles för retro i min smak men ändå…grymt.

+ Moncler Gamma Blue av Thom Browne: Alpinist-tema med massor av fina och oversizade ryggsäckar och smarta vandringskängor.

+ Jag var såååå trött när jag åkte till Dsquared2 som började 21 på kvällen. Det serverades mängder av champagne (fest direkt efter!) och stämningen var på topp med Paris Hilton och Elisabeth Hurley, 51, på front row.

m27

Jag och Anton tidigt på morgonen efter en mil i parken.

m26

Jil Sander hösten 2017.

m23

Superexklusiva Kiton. En smoking för typ 250 000 svenska kronor.

m25

Delar av amerikanska GQ-redaktionen.

m211

Lunch. Ost och tomat.

m21

Missoni hösten 2017.

m29

Amanda och Agnes från Mikas i Acne Studios showroom i Milano.

pradai pradaset

Pradas visningslokal.

m22

Monclers snygga ryggsäckar.

m212

Inbjudan till Dsquared2.

m214

Dsquared2.

m215

Elisabeth Hurley backstage med Dean och Dan Caten från Dsquared2.

m213

Final på söndagen.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2017-01-16 09:21