Daniel Lindström

Daniel Lindström

Daniel Lindström

Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Milano: Herrmodeveckan dag 3

Daniel Lindström  |  Publicerad 2017-01-17 10:26  |  Lästid: 3 minuter

Måndag i Milano. Lite anteckningar följer nedan.

+ Det var länge sedan (J.Lindeberg?) som Skandinavien var representerat på herrmodeveckan här men i dag presenterade danska WoodWood sin höstkollektion på en liten catwalk på mässan Base. Både killar och tjejer gick på catwalken och det var bra energi och snyggt stylat.

+ Louis Vitton har öppnat en pop up-store i Brera-kvarteren helt dedikerad till varumärkets herrkollektion våren 2017. Här finns specialprodukter med djurprint av The Chapman Brothers. Butiken är endast öppen till månadsskiftet.

+ Hiking (som Prada gjorde förra säsongen) verkar vara ett återkommande tema denna vecka i Milano. Även Etro visade kängor, ryggsäckar och modeller som såg ut att vara på väg uppför alpsluttningar.

+ Dagens lunch intogs på 10 Corso Como. Om man inte har råd att köpa nåt i butiken (hutlösa priser) kan man i alla fall glädjas åt en mustig spenatsoppa…

+ Jag återvände till Pradas visningslokal på Via Fogazzaro för att se kollektionen på nära håll. Det är alltid kul att se alla detaljer och känna på materialen. Alla looks från catwalken finns uppsatta på dockor. Den som gillar brun manchester har en höst att se fram emot.

+ Ännu en dag av sol och blå himmel och det är fantastiskt kul att stå ute på gatan och se alla människor som är på väg till och från visningarna. Modegraden är den högsta tänkbara.

+ Gick till Pradas herrbutik i Galleria Vittorio Emanuele (brukar kallas för ”the worlds oldest shopping mall) och köpte en liten korthållare med palmer på.

+ Fendi avslutade dagen med en snygg, sportig och härligt krispig visning. Roligast: Logotypen var infärgad i några av modellernas hår.

m32n

Backstage på WoodWood.

ww

WoodWood-gänget backstage efter visningen.

m324

Louis Vuittons pop up-butik under modeveckan i Milano.

m32

Etro hösten 2017.

m312

Innergården på 10 Corso Como.

m35

Solglasögon på!

m311

Manchesterfesten på Prada.

m310

Sportiga Fendi.

m37

Backstage på Fendi.

pradak

Mitt köp i Milano. Blir glad av denna.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-01-17 10:33