Annons

Daniel Lindström
Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Annons
 

New York: J.Lindebergs designer om höstens kollektion

I dag inleds New York Fashion Week och redan i kväll finns det svensk representation på det exklusiva schemat. J.Lindeberg presenterar sin herrkollektion för kommande höst på Industria Superstudio på Washington Street.
– Det ska bli roligt. Vi gör bra ifrån oss i USA just nu, syns både i press och säljs på några av de stora varuhusen. Tidigare har golfkollektionen varit mest känd här men vi vill ju även profilera oss som ett modehus, säger Jessy Heuvelink, designchef på J.Lindeberg.
Vi ses på J.Lindebergs kontor i SoHo där de sista förberedelserna pågår för fullt. Casting är klar, fitting är klar, musiken är klar. Jessy berättar att amerikanska GQ kommer med ett stort team i kväll och får en privat genomgång av varje plagg. Det är ett viktigt möte.

Annons

Berätta om höstkollektionen:
– Vi har döpt den till ”Visions of Space” för att den delvis är inspirerad av fotografier tagna på planeter men även på jorden från rymden. I bilderna har vi hittat mönster och färger som översatts till tryck och mönster på kläder.
Vilka är nyckelplaggen?
– Blazers som du kan vända ut och in och rockar med vattenavvisande nylon i fodret. Det är stort fokus på tekniska material. Sportigt och funktionellt mixat med italienskt skrädderi.
Viktiga accessoarer?
– Silverfärgade boots med hög klack och smala slipsar och bälten. Vårt väskprogram är också väldigt starkt.
Har du inspirerats av något särskilt årtionde i historien när du designat den här kollektionen?
– 1960-talet! Syns i den smala silhuetten och de rockiga accessoarerna.

jessy
J.Lindebergs chefsdesigner Jessy Heuvelink på Spring Street i SoHo, New York.

jl1
En outfit från J.Lindebergs höstkollektion som visas i New York i kväll.

Dela
Tweeta
 

Annons

 


Annons

Laddar