Daniel Lindström

Daniel Lindström

Daniel Lindström

Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Nu kan du köpa de första plaggen från Uniqlos OS-kollektion

Daniel Lindström  |  Publicerad 2019-11-13 16:44  |  Lästid: 2 minuter
Ett olympiskt partnerskap: Sverige och Uniqlo.

På måndag delar Uniqlo ut de första plaggen till Sveriges olympiska och paralympiska trupper under ett träningsläger i Stockholm, men redan nu går det att köpa utvalda plagg ur kollektionen.

I kollektionen ingår ytterkläder, byxor, tröjor och en del funktionsplagg. Det här är kläder som trupperna kommer att bära ”off court” inför OS i Tokyo 2020 och Peking 2022. Nyckelplaggen är bland annat Ultra Light Down- jackor och underställ i Heattech.

I januari 2019 blev Uniqlo officiell huvudpartner och klädpartner till de svenska olympiska och paralympiska trupperna. Det japanska varumärket kommer förse idrottare, team och funktionärer med kläder.

– När vi sökte efter en ny partner för spelen i Tokyo och Peking så letade vi efter tre huvudkriterier: kvalité, innovation och hållbarhet, som alla tre är nyckelvärden i Uniqlos varumärke. Vi har en stark övertygelse att det här kläderna kommer att passa oss väl, säger Peter Reinebo, verksamhetschef för Sveriges Olympiska Kommitté.
Och fortsätter:
– De kommer nu att leverera den svenska OS-truppernas kläder samt också att gå in som huvudpartner till SOK.

Marja von Stedingk är klädansvarig inom SOK:
– I fokus är att hitta kläder som passar i alla sammanhang. Vi tittar mycket på behov, funktion och hållbarhet i kombination med en snygg design.

Sömlös dunparkas.
Crewnecktröja i kashmir.
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-11-13 16:44