Daniel Lindström

Daniel Lindström

Daniel Lindström

Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Oliver Cheshire: Supermodellens bästa stiltips

Daniel Lindström  |  Publicerad 2016-02-25 10:24  |  Lästid: 4 minuter

Jag träffade Oliver Cheshire, 27, första gången när han var 16 år och helt nyscoutad på Select Model Management. Café flög honom från London till Stockholm för att fotograferas i tekniska sportkläder.
– Kommer aldrig glömma den plåtningen. En hel dag i studion när stylisten hällde kallt vatten på mig för att det skulle se ut som regn. Jag frös så fruktansvärt mycket, haha.
Sedan dess har Oliver Cheshires liv blivit mer glamouröst:
+ Han får regelbundet lukrativa modellkontrakt från några av världens främsta varumärken: Calvin Klein, Dolce&Gabbana och Hugo Boss. Brittiska Marks & Spencer rapporterade en försäljningsökning på 50 procent på herrunderkläder sedan de använt Cheshire i sin reklamkampanj.
+ Han är tillsammans med brittiska sångerskan och skådespelerskan Pixie Lott.
+ Han är ambassadör för herrmodeveckan London Collections Men och blev nyligen utsedd av brittiska GQ till en av landets 50 bäst klädda män.
Det är vid den sista punkten vi ska förhålla oss nu – hur blev Oliver Cheshire plötsligt en av Englands största stil- och modeprofiler?
– Många av mina manliga modellvänner, som slog igenom samtidigt för 10-15 år sedan, är ganska eller helt ointresserade av mode. De kan liksom inte bry sig mindre om olika designers och tyger i kostymer. Jag har däremot alltid tyckt att kläder är kul och är genuint intresserad och nyfiken på vad som händer i branschen. Jag blev superglad och stolt när British Fashion Council frågade om jag ville vara ambassadör för modeveckan.

oc1

Oliver Cheshire i fårskinnsjacka och polotröja.

1) Vilket är ditt allra bästa stiltips för killar?
– Klä dig efter tillfälle. Läs dresscoden noga så du inte är för uppklädd eller, ännu värre, för nedklädd. Tjejer är bra på det där. De snackar med varandra före en fest och diskuterar olika outfits medan killar inte bryr sig så mycket. Att känna sig bekväm i sina kläder är en förutsättning för en lyckad kväll.

oc2

Oliver i enknäppt kavaj och mönstrad skjorta.

2) Vad ska man tänka på när det gäller passform?
– Lär dig din egen kroppsform. Ingen människa i världen ser ut som en provdocka. Vissa personer har stora lår, en annan långa armar och en tredje breda axlar. Allt detta påverkar såklart passformen på kläder. Det är mycket enklare, och roligare, att köpa kläder om du vet hur din kropp ser ut och fungerar.

Oliver Cheshire; Model; Eye Respect glasses; M&S Best of British suit; Reiss top; Russell and Bromley shoes;

Oliver i rutig kostym och randig t-shirt från Reiss.

3) Vad ska man tänka på när man köper en ny kostym?
– Om det är din första kostym, köp en marinblå eller mörkt grå. De färgerna är enklast att bära året runt. Eftersom kostymen inte kommer att sitta perfekt direkt ska du ta den till en kemtvätt eller ändringsskräddare efter köpet och göra några enkla och billiga justeringar. Ofta behöver man lägga upp byxorna någon centimeter och ta i kavajen i ryggen. Om du köper kostymen i en bättre butik kan du naturligtvis kräva att dessa ändringar ingår i priset.

oc5

Oliver i skräddarsydd tredelad kostym från Richard James på Savile Row.

4) Vilken är den viktigaste accessoaren för män?
– Skor och väska är ju det mest nödvändiga men jag vill ändå slå ett slag för slipsen. Att bära en snygg slips gör väldigt mycket för en dressad outfit. Jag råder alla killar  att gå in på Google nu och lära sig hur man knyter en traditionell four-in-hand.

olivierny

Oliver i vita jeans och blå mockajacka från Hugo Boss.

 5) Vad ska man tänka på när det gäller material i kläder?
– Att kombinera tyger med olika strukturer. Det är ofta kontrasterna mellan materialen som gör en outfit intressant. Blankt mot matt, mjukt i kontrast till hårt.

oc6

Oliver i skinnjacka och prickig skjorta.

6) Vilka färger dominerar i din garderob?
– Helt klart marinblått, jag bygger upp hela min stil kring den färgen. Kombinerat med beige, svart, grått och vitt.

oliverny1

Oliver i Stockholm. Jacka från Hardy Aimes och polotröja från Reiss.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar