Daniel Lindström

Daniel Lindström

Daniel Lindström

Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Paris: Eytys lanserar klädkollektion

Daniel Lindström  |  Publicerad 2019-01-21 17:23  |  Lästid: 2 minuter

Hösten 2019 breddar svenska skomärket Eytys sitt sortiment till att innehålla en full klädkollektion.

– Vi har testat med jeans och en del överdelar tidigare och fått en fin respons på dessa produkter. Nu känns varumärket tillräckligt etablerat för en full ready to wear-kollektion som kompletterar våra skor, säger grundarna Max Schiller och Jonathan Hirschfeld när de presenterar kläderna i sitt showroom i Paris.

Kollektionen är unisex på riktigt – en tajt stickad tröja kan lika gärna användas som en klänning – och inspirationen har hämtats från workwear, fiske, jakt och klubbkultur på 80- och 90-talet.

– Jag blev tidigt i researcharbetet och designprocessen väldigt intresserad av den japanska designern Michiko Koshino som var stor på ravescenen i London i slutet av 1980-talet. Hon gjorde bland annat uppblåsbara jackor som när man släpper ut luften blir platta och tar mindre plats inne på klubben, berättar Max Schiller.

Jackorna har nu producerats på nytt av Eytys i samarbete med Michiko Koshino. Plus några tröjor och cargobyxor som bildar en kollektion i kollektionen.

Bland nyckelplaggen märks även jeans med coatad yta och vidare passform, basketlinnen, workerskjortor, V-ringade stickade tröjor, skinnjackor och fiskehattar.

– Det är fint att se kläderna komplettera våra skor och skapa en hel Eytys-look från topp till tå, avslutar Max Schiller.

Nu på torsdag 24 januari släpps Eytys omtalade samarbete med H&M. Kläderna nedan finns i butik i augusti.

Eytys presenterar en full ready-to-wear-kollektion hösten 2019. På bilden en uppblåsbar jacka i samarbete med Michiko Koshino.
Skinnväst, jeans med coating och den nya skomodellen ”Halo”.
Max Schiller och Jonathan Hirschfeld i Paris.
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-01-22 06:49