Annons

Daniel Lindström
Cafés modechef Daniel Lindström skriver om mode och modevärlden.

Annons
 

Paris: Fem saker att veta om Givenchys visning

Fredags stora händelse på herrmodeveckan i Paris – presentationen av Givenchys vårkollektion 2017.
Här är är fem saker jag antecknade på plats:

giv3

1) Catwalkstjärnan: Kendall Jenner
Givenchys designer valde att även visa upp det anrika modehusets couturedel på samma catwalk som herrkollektionen. Till detta använda han supermodellerna Kendall Jenner, Bella Hadid och Natalia Vodianova.

Annons

giv6

2) Looken
Enkelt beskrivet – dressat med inslag av streetwear. Alltså samma vision som Riccardo Tisci nu haft med Givenchy i över 10 års tid som kreativ ledare. I kollektionen ingick en hel del kostymer, kamouflagemönster, ryggsäckar och sneakers med runningsilhuett.

givscen

3) Scenen
Givenchys visning arrangerades utomhus, på gården till privatskolan Lycée Janson de Sailly. Modellerna gick på en slags fotbollsplan och åskådarna satt på svarta och vita kuber.

giv2

4) Kändisen: Angelababy
Den kinesiska skådespelerskan/modellen/sångerskan/sociala media-stjärnan Angelababy skapade kaos bland Givenchys asiatiska fans ute på gatan. Kravallstaket fick sättas upp och polis tillkallas till platsen.

giv8

5) Accessoarerna
Precis som Kim Jones byggde Riccardo Tisci den här kollektionen kring ett slags urbant resetema med ryggsäckar, axelremsväskor och filtar som spändes i tampar.

Dela
Tweeta
 

Annons

 


Annons

Laddar